Gamingguide: Her er tre spil, du ikke må gå glip af i efteråret

af

Slut sommeren af med et brag! Her er tre fantastiske spil, du ikke må gå glip af. Om du er til kriblende gys, hjernevridende action eller overdreven japansk tegneserievold, så er her noget for enhver smag.

1. ‘Control’ er et hjernevridende mesterværk, der flyder over af action og tyk atmosfære

Vi anbefaler, at man er min. 14 år, for at spille Control, da spillets kompleksitet og struktur kræver et godt greb om det engelske sprog.

Control er et af årets mest overraskende og hjernevridende actionspil, der blander en velfortalt, overnaturlig historie med god action og udfordrende gåder. Hvis du nogensinde har tænkt på, hvordan det ville se ud, hvis tv-serien Twin Peaks og et actionspil kunne blandes sammen, så finder du svaret i spillet her!

I spillet følger vi Jesse Faden, der træder ind i Det Ældste Hus, et mystisk højhus styret af det FBC (En fortolkning af Miljøstyrelsen, hvis de altså også håndterede overnaturlige problemer). Herinde er alting gået grueligt galt: The Hiss har invaderet stedet, og som Jesse skal du rydde op i det kaos, der er skabt i det gådefulde hus og forhindre, at The Hiss invaderer resten af verden.

For at forhindre den komplette invasion af spilverdenen, skal du langsomt udforske mere og mere af Det Ældste Hus. Du må lære dets afdelinger at kende og tilegne dig selv et hav af overnaturlige kræfter, som er essentielle for at bekæmpe den mystiske fjende. Hvis du fx nogensinde har drømt om at kunne styre ting med tankens kraft, vil Control falde lige i din smag.

Control blander fantastisk action med en unik visuel stil, der får spillet til at se ud som intet andet spil på markedet. Det er lige så meget en fryd for øjet, som det er for din eventyrlyst, når du skal udforske Det Ældste Hus og få alting under kontrol igen, før det ødelægger verden, som vi kender den.

Du vil elske actionspillet Control, hvis..:
– Du elsker uhyggelige spil
– Du altid har drømt om at have superkræfter
– Du vil opleve et spil, der balancerer perfekt mellem historie, action og et stort mysterie, der skal løses.

Du kan spille Control på Xbox One, PC og Playstation 4, og spillet kan købes til en vejledende udsalgspris på 388,- kr.

2. ‘Man of Medan’ er det perfekte gyserspil til en sen efterårsaften

Vi anbefaler, at man er min. 14 år, for at spille Man of Medan. Der er rigeligt med gys i spillet, men ingen overdreven vold.

Hvis du råber af fjernsynet, når helten i en gyserfilm gør noget dumt, så er Man of Medan lige spillet for dig. Her får du nemlig en interaktiv film, hvor du selv bestemmer handlingen og skæbnen for seks teenagere, der bliver rodet ud i nogle meget ubehagelige ting.

Om et øjeblik går alting grusomt galt for de fem teenagere i Man of Medan

I Man of Medan tager du styringen over seks forskellige teenagere og deres historier, når de roder sig ud i fortællinger om alt fra genfærd til små uhyggelige børn. Du kommer til at bestemme samtalerne, hvad de hver især samler op af genstande og den viden, de har om, hvad der sker i spillet. Alt det har en afgørende betydning, når du skal træffe beslutninger, der i værste fald har fatale konsekvenser for de forskellige teenagere.
Uanset hvad du gør i spillet, så fortsætter Man of Medan sin historie, også selvom du tager de rigtige beslutninger. Hvis du fx slår nogen ihjel, vil historien rette sig ind derefter, og det giver en følelse af, at alt kan ske – og at ingen kan vide sig sikker.

Man of Medan er en del Dark Pictures-antologien. En helt særlig ting ved denne antologi er dets “Movie Night”-funktion, hvor du kan samle alle vennerne foran fjernsynet, og sammen skiftes til at tage kontrol over hver enkelt teenager. Spillet er altså ikke bare velegnet til en solo-aften, men også grundlag for et godt gys, når du inviterer vennerne forbi.

Du vil elske gyserspillet Man of Medan, hvis..:
– Du altid er typen, der ved bedre end helten i en gyserfilm.
– Du elsker film som The Thing og IT.
– Du vil have et spil, der er godt at spille flere mennesker sammen.

Du kan købe Man of Medan på PC, Xbox One og Playstation 4 til en vejledende udsalgspris på 149,- kr.

3. ‘Astral Chain’ er et genialt og overdrevent actionspil, der får dine fingre til at gå i krampe

Vi anbefaler at man er min. 10 år gammel, for at spille Astral Chain. Alt action holdes på tegnefilmsniveau, og det er muligt at justere sværhedsgraden så alle kan være med.

Astral Chain er den slags spil, hvor der er action fra start til slut, når du indtager rollen som politibetjent, der efterforsker invasionen af monstre fra en anden verden. Spillet åbnes med en kæmpe eksplosion, mens skyder monstre fra en motorcykel. Og resten af spillet indfrier bestemt dét, der lægges op til i åbningsscenen: Nemlig masser af store eksplosioner og action for alle pengene.

Spillet er ikke stor kunst, men god underholdning i et virvar af farver og til tider en smule uoverskuelig action, hvor der sker rigtig meget på én gang. Astral Chain kræver din fulde opmærksomhed, og i bytte giver det dig en et brag af en oplevelse – og stor sejre til de, der har hurtige reflekser.

Hvis du vil have et actionspil, der får sveden til at piple frem på panden og kan få dig til sidde helt ude på kanten af stolen, så er Astral Chain efterårets bedste bud på et actionbrag.

Du vil elske Astral Chain, hvis..:
– Du vil have et sublimt actionspil til din Nintendo Switch
– Du savner et unikt spil, der ikke er bange for at udfordre dig
– Du ikke har behov for en historie af Hollywood kaliber

Du kan købe Astral Chain til Nintendo Switch til en vejledende udsalgspris på 429,- kr.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *