Gamingguide: Spil til sommerens sidste dage

af

Uanset om du er til digitale brætspil eller det sindsoprivende, og geniale, The Last of Us, er der noget for enhver smag i vores sommer-gaming-guide.

The Last of Us – Part Two er en page-turner som få spil er det

I de fleste actionspil er der en konstant forventning om, at du som spiller altid har rigeligt med ammunition til dine våben, og kan håndtere en hvilken som helst fjende spillet smider efter dig. I det intense og dybt medrivende “The Last of Us – Part Two” er du lykkelig, hvis du har fem skud i din riffel.

The Last of Us – Part Two tager sin start i den amerikanske by Jackson, i delstaten Wyoming, 25 år efter at verden gik under. En infektion forvandlede størstedelen af befolkningen til zombie-lignende monstre, som hurtigt ødelagde civilisationen, og det er i de sørgelige rester af vores storhedstid at vores historie udspiller sig.

The Last of Us – Part Two er derfor ikke en historie om at redde verden eller finde en kur mod zombierne. Det er i stedet historie om teenageren Ellie, som prøver at overleve i en verden hvor frygten for at dø altid er der, hvor det at sove med en kniv under hovedpuden er normalt og at dræbe fremmede altid er den rigtige løsning. Det er også en historie om hævn og en rejse tværs over USA for at få den. Mens du som Ellie rejser gennem resterne af USA bliver du nødt til at gøre grusomme ting for at overleve, og være vidne til endnu værre ting.

https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2019/09/the_last_of_us_part_II_ellie_under_car.jpg

For “The Last of Us – Part Two” ligger i fingre imellem. Der er grusomme scener, og selvom volden er der for at illustrere det tab af menneskehed og medlidenhed som indtræffer efter civilisationens fald, så kan det blive meget meget overvældende at se på. Det hele bliver opvejet af det eminente skuespil der bærer de mange emotionelle scener i spillet, historien om hævn og spørgsmålet om “hvornår er nok vold nok?”. Det er imellem alt volden, tårerne og kampen for at overlevelse at de stille, humane, øjeblikke hvor Ellie finder to minutters ro, skærer igennem det mørke der har lagt sig over hele spillet. Det er de øjeblikke hvor spillet for alvor stråler. Som da du falder over en guitar, og Ellie spiller en akustisk udgave af “Take On Me” midt i en ødelagt instrumentforretning.

https://image-cdn.essentiallysports.com/wp-content/uploads/20200529202017/last-of-us-2-header.jpg

Når folk spørger, om spil kan være andet end simpel underholdning, så giver det god mening at pege på det originale “The Last of Us” og nu også efterfølgeren “Part Two”. Her er to spil som er sjove at spille, men vil så meget mere end bare at underholde. Det vil fortælle en historie om menneskets mest dystre sider, og vise at selv i det mørke er der plads til glæde.

Du vil elske The Last of Us: Part Two hvis:

  • Du var lige så forelsket i det første spil som alle andre
  • Du vil opleve et spil, som skubber til grænserne for hvad spil som et medie kan

The Last of Us – Part Two fås til Playstation 4 og er set til 388,-kr

Spar plads i kufferten og tag ’51 Worldwide Games’ med som det perfekte feriespil

Brætspil og sommerferie hænger udadskilleligt sammen. At sidde rundt om sommerhusets bord, mens det står ned i stænger fordi den danske sommer lever op til sit sædvanlige ry, og forsøge at besejre familiemedlemmer i Ticket to Ride. Men hvad nu hvis de brætspil var digitale?

’51 Worldwide Games’ tager dig, som titlen antyder, på en jordomrejse af brætspil. Her bliver du introduceret til de spil som har haft kulturel indflydelse på Afrika (Kalaha), Japan (Shogi) og selvfølgelig Europa (Hare & Hound).

Du får muligheden for at spille Kalaha, Ludo og spil som ikke er traditionelle brætspil men fortolkninger af spil som curling og bordtennis. Alle sammen oversat til et brætspils-lignende format.

Det som adskiller ’51 Worldwide Games’ fra så mange andre af disse typer af spil, som opsamler en håndfuld klassiske brætspil er præsentationen af dem. Hver eneste af dem er vidunderligt smukke at se på med så visuelle elementer der forankrer dem til deres oprindelsesland, og måden du som spiller bliver introduceret til reglerne er hurtig, letforståelig og gjort på underholdende vis.

Alle spillene kan du enten spille alene imod computeren, men du kan også tage dine Kalaha-evner online og se om du er den bedste i verden. Du kan selvfølgelig også samle familien omkring din Nintendo Switch og afgøre derhjemme hvem der er bedst.

Så hvis du vil spare en masse plads i kufferten, er ’51 Worldwide Games’ den bedste måde at få både Kalaha, bordtennis og en stak kortspil med på sommerferien.

Du kommer til at elske “51 Worldwide Games” hvis:

  • Du er overbevist om du er verdens bedste Kalaha spiller
  • Du er klar til at lære at spille Shogi, og blive dybt forelsket i det japanske brætspil

51 Worldwide Games fås til Nintendo Switch og er set til 288,-kr.

Sci-fi spillet ‘Disintegration’ blander to forskellige spilgenre i et unikt miks

De fleste action og skydespil på markedet er som regel ret fokuserede på action-delen. Det er den kerne som spillenes udviklere fokuserer på og finpudser indtil det er klar til blive sendt på markedet.

Science-fiction spillet ‘Disintegration’ stiller sig dog ikke tilfreds med bare at være et skydespil. Her er den stringente mentalitet udvisket, og i stedet bliver du mødt af et tætvævet miks af blændende action, og strategi, hvor du kommanderer soldater rundt på slagmarken alt imens du står midt på den.

Disintegration blander skydespil med strategi i en unik blanding

For i ‘Disintegration’ du er ikke en supersoldat på slagmarken der kan alting selv, du skal have hjælpe fra andre soldater. Men når du giver dem ordrer om hvad de skal gøre, så foregår det midt på slagmarken og ikke som strategi-genren normalt gør det, med den hærførende general der er langt væk fra de blodige kampe.

At du som spillets hovedperson, den menneskelige robot Romer Shoal, er midt på slagmarken og kan høre kuglerne flyve forbi ørerne, mens du prøver at give dine soldater besked på hvad de skal gøre, skaber en uhyre hektisk oplevelse der til at starte med kan virke enormt overvældende, men langsomt lærer du at dele din hjerne op i to dele, og så åbner ‘Disintegration’ sit potentiale op for dig.

Disintegration er et spil som for rigtig mange er mere interessant på papiret end det er i praksis, men hvis blandingen mellem strategi og action lyder tiltalende og du kan leve med et til tider meget ujævnt spil, så er Disintegration et af de mere anderledes actionspil på markedet lige nu. Men det er så afgjort ikke for alle.

Du vil elske Disintegration hvis:

  • Du vil prøve et helt unikt miks af to meget forskellige genre
  • Du kan acceptere et ujævnt spil med fejl og mangler, hvis bare den gode idé i dets kerne er stærk nok

Disintegration fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *