Xbox fylder 20 år – Vi tager et kig tilbage på konsollen der turde udfordre PlayStation og Nintendo

af

Det er tyve år siden, at Microsoft forandrede hele spilindustrien med den første Xbox og meldte sig i kampen mod PlayStation. Vi tager et kig på de sidste tyve år med Xbox og den udfordrende vej til succes.

“Hvorfor spilder folkene bag Windows dog tid på at lave en spilkonsol?”

Den sætning blev sagt ofte tilbage i 2001 da den første Xbox landede i butikkerne. Microsoft var synonym med Windows, Office og Internet Explore. Alle de kedelige ting der fik hverdagen til at virke, og ikke spilkonsoller som PlayStation og Nintendo.

Derfor kiggede en overrasket verden til, da den første Xbox ankom til verden og var ledsaget af kæmpe succesen ‘Halo’. Men selv med en af de største moderne spilsuccer ved sin side, så var den første Xbox ikke nogen kæmpe succes.

Det var en kæmpe klods af en konsol, og controlleren du brugte var kun rar at holde ved hvis dine hænder var enorme. Og selv ikke Dwayne ‘The Rock’ Johnson og Bill Gates kunne overbevise verden om at købe den:

Men selv med hjælp fra The Rock, så blev den første Xbox ikke nogen kæmpe succes. Og det tvang Microsoft til at tage nogle drastiske beslutninger.

En ny Xbox – Speederen i bund og håb på det bedste

De første mange år hvor Xbox var på butikshylderne havde konsollen vanskeligheder med at få folks opmærksomhed. Den manglende giga-succes med den originale Xbox fik Microsoft til at gå i panik og udgive deres næste konsol meget hurtigt.

Xbox 360 blev udgivet meget hurtigt efter den første Xbox, og tog markedet med storm

Den fik navnet Xbox 360 fordi Microsoft vidste, at folk ville sammenligne den med den kommende PlayStation 3. Derfor valgte de et meget højt tal der startede med 3, og undgik at kalde den for Xbox 2, som jo var et lavere tal end konkurrentens 3-tal.

Derfra gik det rigtig stærkt. Xbox 360 blev en kæmpe succes og cementerede Xbox som en værdig modstander til PlayStation og Nintendo.

20 år med Xbox

Hvis du vil vide endnu mere om hele den turbolente historie om tilblivelsen af Xbox konsollen, så udgiver Microsoft den 13. december en seks episoder lang dokumentarserie om Xbox. Den hedder “Power On: The Story of Xbox”, og kan streames gratis på YouTube og andre steder. Serien tager dig igennem de første spæde forsøg at lave en spilkonsol (dengang de kaldte den for DirectXbox) og frem til i dag, hvor Xbox er et globalt kulturfænomen.

En gave til fans

Xbox er dog også selv i gavehumør, og har i forbindelse med årsdagen for udgivelsen af den originale Xbox udgivet multiplayer-delen af deres mest ventede spil i år, Halo Infinite, fire uger tidligere end forventet.

Du kan altså lige nu gå igang med at spille multiplayer i Halo Infinite ganske gratis på din Xbox eller PC. Resten af Halo Infinite må du vente med at spille til det bliver frigivet den 8. december.

Tre facts om de sidste tyve år med Xbox, som du nok ikke kender

  • Vidste du at Bill Gates yndlingsspil (påstår han) er spillet ‘Fusion Frenzy’ til den originale Xbox?
  • Hvis du skiller Microsofts forrige konsol ad, Xbox One X, finder du på indersiden af maskinen en tegning af Master Chief (Halo-seriens hovedperson) der rider på en skorpion (Xbox One X gik under kodenavnet “Scorpio”)
  • Chefen for Xbox, Phil Spencer, gemte den nye Xbox på sin bogreol under et videointerview flere måneder før verden vidste den fandtes:

Fun fact: Xbox Series S is so small @XboxP3 had it sitting on his bookshelf back on July 1 and nobody noticed. 😏

Did you spot it @SethSchiesel? pic.twitter.com/6Z83TLCW1F— Xbox (@Xbox) September 11, 2020

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *