Spilguide til sommerferien: Vampyrer, biler og Super Mario, der spiller tennis

5 Min læsning

Sommeren er over os, og når du er færdig med at stege i solen, er der intet federe end at hygge sig med et godt spil. Hvad med tur til det regnvåde London som vampyr? Eller en omgang tennis med Super Mario? Det og meget mere finder du i vores guide til de bedste spil lige nu.

Vampyren med et hjerte af guld

(Vampyr fås til Xbox One, Playstation 4 og PC)

I spil er det typisk vampyrerne, som er skurkene. Altid onde og blodsugende uden meget morale. Men hvad nu hvis du selv var en vampyr og skulle tage stilling til, hvem du ville suge tør for blod? Kunne du leve med de moralske skrupler, det fører med sig?

De spørgsmål stiller actionspillet ‘Vampyr’ dig, når du som Johnathan Reid i 1920’ernes regnvåde i London bliver forvandlet til en vampyr. Rollen som vampyr passer dog ikke rigtig til Johnathan, der som læge har dedikeret sit liv til at hjælpe de svage og ikke suge blod af dem. Derfor er du i et konstant moralsk dilemma om, du vil give efter for dine vampyrlyster eller holde fast i din menneskelighed. Som vampyrlæge bliver du rullet ind i en lang jagt efter at finde ud af, hvem der har gjort dig til vampyr og ikke mindst hvorfor.

Undervejs i den rejse møder du en masse mennesker og kommer jævnligt til at besøge bestemte områder af London. Her bliver dit forhold til de levende mennesker omkring dig essentielt for at få svar på alle dine spørgsmål. Det er i den dynamik mellem dig og de andre mennesker, som gør ‘Vampyr’ til et særligt spil. Til hver en tid kan du sætte tænderne i menneskene omkring dig, og jo flere mennesker du tømmer for blod, desto stærkere bliver du. Derfor er der et konstant pres på dig, om du vil hjælpe de mennesker du møder på din vej eller tømme dem for blod.

Den dynamik skaber en fantastisk spænding. For barmanden, der kunne åbne vigtige døre og hjælpe med at opklare mysterier, smager også vældigt godt. Samtidig bliver det kombineret med nogle velfortalte historier fra de mange personer, du møder og hjælper i London.

Der er dog også frustrerende øjeblikke i ‘Vampyr’. Når du skal slås mod vampyrjægere eller andre monstre, så er kampene lidt kluntede. Det er ikke et videre kønt spil og de mange tekniske fejl skæmmer spillet. Men ‘Vampyrs’ primære fokus på at give dig moralske dilemmaer, lade dig møde Londons befolkning og bestemme deres skæbne gør det til et helt unikt spil med en meget speciel stemning.

Hvis du vil have et underligt spil, hvor det er sjovere at snakke med folk end det er at slå alle omkring dig ihjel, så skal du vælge Vampur. Det er til tider er frustrerende, men også propfyldt med gode ideer og anderledes på alle og rigtig svært ikke at blive smaskforelsket i.

 

OnRush er genialt og det mest unikke bilspil i flere år

(OnRush fås til Xbox One og Playstation 4)

OnRush er ikke et bilspil. Ja, der er biler og motorcykler der kører afsted med fuld fart, men modsat alle andre bilspil så gælder det ikke om at komme først over målstregen.

I stedet handler OnRush om at ødelægger alle bilerne omkring dig. På kørebanen er der to hold af biler, og det gælder om at skubbe hinanden ind i vægge, lande ovenpå hinanden og generelt skabe så meget ravage som muligt. Det hold, der kan ødelægge flest af modstanderens biler inden for en bestemt tidsramme, bliver kåret vinder.

Det lyder på overfladen simpelt, men det smider alle konventioner fra bilspil ud af vinduet, og at skulle smide alle idéer om at komme først ud af vinduet skaber en helt ny oplevelse. At skulle samarbejde med et hold om at smadre det andet holds biler, alt imens du fokuserer på at køre fremad, gør OnRush til et meget speciel oplevelse og tættere på en boksekamp med biler end noget andet.

Det bliver samtidig fulgt til dørs af, at hver bil har unikke evner. Nogle af bilerne er gode til at lande ovenpå andre biler, mens de flyver i luften, andre er bedre til at skubbe til andre biler, mens motorcyklerne er hurtigere end alle de andre – til gengæld er de voldsomt spinkle. OnRush bruger alt det, og de konventionsbrydende idéer på en masse forskellige måder og introducerer løbende en række forskellige variationer på de originale idéer.

Det giver OnRush en meget stor dybde, og specielt online mod andre mennesker, bliver spillet meget taktisk i måden du skal koordinere og angribe fjenderne på.

Hvis du er træt af almindelige bilspil, så skal du prøve OnRush!

Mario Tennis Aces byder på et overraskende dybt og komplekst tennisspil

(Mario Tennis Aces fås til Nintendo Switch)

Mario Tennis Aces er meget mere end bare et simpelt tennisspil. Bag det farverige og imødekommende ydre gemer der sig et dybt og utroligt sjovt tennisspil, som er meget mere, end hvad det udgiver sig for på overfladen. Det bliver tydeligt efter få minutter med ‘Aces’, at det har meget meget mere at byde på end de fleste andre tennisspil.

Der er selvfølgelig fundamentet med helt almindelig tennis, hvor du kan slå til bolden og lave forskellige slag som lob, slice og spin, men derfra bygger ‘Aces’ meget mere på. Først er der mekanikken, hvor du opbygger “Zone”-energi, som du kan bruge til at lave ekstra kraftfulde skud, eller aktivere slowmotion, så du kan nå helt ud i kanten på banen for at fange en bold. Hvordan du bruger den energi, er en stor del af spillets dynamik, som skaber nogle meget intense situationer.

For hvis du veksler alt den opsparede energi til et kraftigt skud, så kan du bruge det til at knække modstanderens ketcher, og så er kampen slut, uanset om du er foran eller ej.

Med de unikke elementer som ‘Aces’ trækker ind i spillet, bliver det til mere end et simpelt tennisspil. Det udvikler sig til noget langt mere strategisk. For hvis du ved, at modstanderen sidder med nok energi til at kunne knække din ketcher, bliver du tvunget til at spille så aggressivt, at du kan tvinge modstanderen til at opbruge noget af den opsparede energi på at aktivere slowmotion i stedet for at fyre det hele af på en ketcherknusende skud. Der er rigtig meget dybde i ‘Mario Tennis Aces’ og specielt online mod andre mennesker blomstrer det.

Spillets historie, hvor Mario rejser land og rige rundt for at redde verden fra en ond tennisketcher er hurtigt overstået. Til gengæld er onlinedelen meget sjov og underholdende i kraft af spillets dybde, og det er klart her spillet er bedst.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − four =

No Comments Yet.