Gratis streamingtjeneste med nostalgi og klassikere

af

Glem Hollywood – Danmark var førende i verden i filmens tidlige år. Og nu kan du tage rejsen tilbage til nogle af de bedste stumfilm. Helt gratis.

Hvis du interesserer dig for gamle film, så er sitet Stumfilm.dk absolut noget for dig. Allerede nu ligger der 40 stumfilm til gratis streaming og 400 flere er på vej.

Det smarte ved stumfilm var, at der ikke var nogen hindringer for at få filmene ud over de danske grænser. Filmene var bevidst lavet til et internationalt publikum, og de universelle emner banede vej for stor udbredelse i hele verden.

Det var danske stjerner som Asta Nielsen, Valdemar Psilander, Gunnar Tolnæs og Fy & Bi som blev kæmpe navne i starten af forrige århundrede. Carl Th. Dreyer stod ofte bag kameraet.

Nordisk Films Kompagni, det nuværende Nordisk Film, og Palladium stod i front og producerede spillefilm på samlebånd – ofte en spillefilm og to korte farcer om ugen.

Det er især perioden 1903-1928 som stumfilm.dk giver adgang til. Og streamingtjenesten er det største filmhistoriske formidlingsprojekt i Danmark. En del af de gamle ruller har ikke været set siden 1920’erne!

Bag projektet står Det Danske Filminstitut, som fortæller, at efterhånden som filmene bliver digitaliseret, kan de streames på sitet, hvor de bliver suppleret af bl.a. plakater, fotografier, tematekster, manuskripter og datidens anmeldelser. Alt indhold er gratis og frit tilgængeligt, og en del kommer også til at ligge i en engelsk version. Se mere på Stumfilm.dk

1 Svar
  • Henrik V Blunck
    marts 2, 2021

    Jeg er selv stor fan af Charlie Chaplin, nok fordi disse blev genudsendt en del mens jeg var barn. Mine egne børn synes det er noget gammelt bras, så det er os i 40+ kategorien, som nyder denne niche.
    Anyway, mange tak for tippet.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *