Digital svindel kan ramme alle: Kend skurkenes yndlingstricks

2 Min læsning

De digitale svindlere bliver mere og mere snedige og også unge bliver ramt. Skurkene vil ofte bruge det man kalder social engineering til at snyde dig under et telefonopkald. Prøv lige at se her hvor hurtigt det går lige her og hør Aksel fortælle sin historie i den næste video. 

Ofrene for digital svindel mister ikke kun penge. Digital svindel betyder også et tab af tillid og en medfølgende skam, som vi skal til livs hurtigst muligt. På årets folkemøde var jeg moderator på en debat i Finans Danmark, hvor jeg sidder som formand for en digital svindel taskforce. I videoen herunder kan du både få gode tips til at undgå svindel og så kan du også høre Aksel fortælle om dengang han blev snydt. 


Det er nemlig vigtig vi fortæller vores historier, så vi allesammen hele tiden kan blive mere opmærksomme. Og så skal vi huske aldrig at udskamme ofrene. 

Det bedste råd er måske at stoppe op. Ingen bank eller butik vil presse dig til at tage en hurtig beslutning. Så føler du pres, så stop processen. Derud over er der andre gode råd til at undgå svindel. Her er et overblik. 

 

SikkerDigital.dk kan du gennemføre en quiz om digitale svindelnumre – quiz om sikker digital viden

Du kan hos e-mærket læse mere om faresignaler ved falske netbutikker –Spot en fupbutik, her kan du checke butikkers troværdighed, inden du handler med dem på nettet.

Du kan også benytte en af deres gratis browserudvidelse til Chrome browser, som hedder Sikker Shopping

Via Tjek på nettet kan du hurtigt tjekke om et link til en hjemmeside er mistænkeligt – prøv selv her

Husk også at downloade app’en Mit digitale selvforsvar.

Mit digitale selvforsvar

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 4 =

No Comments Yet.