Dit næste ur bliver et smartwatch, om du vil det eller ej

3 Min læsning

Uanset om dit næste ur skal have en touch-skærm eller være et klassisk, analogt ur, kan du nok begynde at regne med, at der følger en app med, og at der noget smart teknologi gemt inde i uret. Fremtidens ur er et smart hybrid-ur!

De fleste forbinder et “smartwatch” med et Apple Watch eller et af de mange andre smartwatches fra fx Samsung eller LG. Fælles for dem er, at de har touch-skærme og på ingen måde ligner et traditionelt ur. Skærmene har været nødvendige for at kunne få de smarte funtioner, som er kendetegnet ved et smartwatch.

Den trend er dog ved at vende takket være en ny kategori inden for smartwatches, nemlig hybrid-ure som er klassiske analoge ure fyldt med intelligent teknologi. Skærmen er skiftet ud med gammeldags visere, men bagved det klassiske ydre gemmer der sig en masse intelligente ting.

Svensk bygget hybrid-ur med stilrent nordisk minimalisme

Blandt de mere interessante hybrid-ure er svenske Kronaby. De har et klassisk ydre, men også indbygget Bluetooth, som bliver brugt i samarbejde med deres app, så du får en moderne skridttæller, muligheden for at aktivere apps gennem urets fysiske knapper og en masse andre smarte funktioner. Kronaby-uret har tre knapper, og du kan frit bestemme, hvad de tre knapper skal kunne.

Du kan foreksempel sætte det til, at den øverste knap aktiverer kameraet på dit telefon, så du kan hurtigt kan tage billeder eller lave en smart IFTTT-opsætning, hvor du kan lave de mest vanvittige løsninger. Kronaby-uret kan også gøre dig opmærksom på notifikationer på din telefon. Det er dog slet ikke så avanceret som med et smartwatch, hvor du både kan se notifikationer og gøre noget ved dem.

På Kronaby-uret er det meget mere simpelt. Her bestemmer du hvilke ting på din telefon, som skal få uret til at vibrere. Meget mere kan du ikke. Du kan indstille uret til at vibrere mellem én og tre gange, så du kan sætte emails til at udløse én vibration, mens en SMS udløser tre vibrationer.

Du kan via Kronaby app’en indstille hvad de fysiske knapper på uret skal kunne

Simpliciteten ved dette system er også styrken. Du bliver gjort opmærksom på, at der er sket noget, og så kan du handle derefter. Du slipper for at konstant at tjekke din telefon for at se, om der er sket noget nyt.

Kronaby-uret har selvfølgelig også en skridttæller, som kan holde øje med, om du tager dine 10.000 skridt hver dag. Det er dog ikke en specielt nøjagtig skridttæller, da det afhænger af, hvor meget du svinger dine arme. Uret har ikke mulighed for at overvåge din søvn, men det kan vække dig om morgen på et forudbestemt tidspunkt.

Slet ikke så avanceret som traditionelt smartwatch – på godt og ondt

Hybrid-urene er som udgangspunkt slet ikke så smarte som fuldblods-smartwatches. Men hvad de mister i funktionalitet, vinder de i det klassiske udtryk. Hvis det er vigtigt for dig, at dit ur ligner et ur, så er det svært ikke at blive forelsket i Kronaby-uret.

Hvis du vil have et stilrent, simpelt og overskueligt smartwatch, som ikke har en stor skærm, der lyser op i tide og utide, er et hybrid-ur som Kronaby-uret en oplagt løsning.

Kronaby-urene sælges direkte på kronaby.com og fås fra 2500 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 4 =

1 Comment
  • Frederik Drost
    januar 7, 2021

    Hej,

    Jeg tror folk der ikke er interesseret i ure kan lide smartwatches, men alt tyder på at mekaniske ure bliver større og større på markedet! Folk savner det analoge! Og de er villige til at bruge mange penge på dem :)