Droner på catwalken

2 Min læsning

På den netop overståede Milano Fashion Week overraskede en af modeindustriens mastodonter med brugen af droner frem for modeller.

Den etablerede modebranche er ikke umiddelbart kendt for at integrere ny teknologi i nogle af processerne i frembringelsen af mode. Ej heller har vi set megen forandring i det traditionelle modeshow i mange år. Det italienske modehus Dolce & Gabbana overraskede dog sit publikum og fik slået sig selv fast som talk of the town. Under Milano Fashion Week havde de nemlig byttet modellerne ud med droner, der fremviste brandets nyeste taskekollektion.

Showet, der bar navnet Secrets & Diamonds, var stærkt forsinket og derudover havde arrangørerne bedt publikum om at slå alt wi-fi samt hotspots fra inden showet – et skrækscenarie for enhver fashionista, der dermed blev frataget muligheden for at dokumentere sin tilstedeværelse ved det spektakulære show. Efter sigende skulle selveste Anna Wintour, chefredakør på Vouge og en af modes mest magtfulde kvinder, være udvandret i vrede over forsinkelsen og den manglende kommunikation omkring forbudet om wi-fi.

Billeder fra Dolce & Gabbana Fall/Winther 2018/19 runway show

Hvad forsinkelsen på showet skyldtes vides ikke med sikkerhed, men et bud kunne være teknologibaserede problemer i forbindelse med at få dronerne til at agere som planlagt. Dog var der umiddelbart ingen tekniske fejl under selve showet, der bested af syv elegant flyvvende droner, der hver bar på en håndtaske fra Dolce & Gabbanas seneste kollektion. Dronerne føj ned af catwalken, hver akkompagneret af en lysende diamantlignende lampe, helt i overensstemmelse med modehusets ekstravagante og legesyge stil. Efter præsentationen af taskerne, blev catwalken overtaget af rigtige menneskemodeller og fortsatte derved som et traditionelt modeshow.

Om dronerne blot var et PR-indslag for at skabe opmærksomhed omkring Dolce & Gabbanas show eller et reelt forsøg på at integrere teknologi og nye indslag i en meget traditionsbundet branche er svært at gisne om. Dog er det forfriskende, at et af de store modehuse med meget på spil, springer ud i at integrere, for dem, ny teknologi i årets vigtigste kollektion.

Se hele droneshowet her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.