Elektronista påskeguide: Robotter, sci-fi og VR

3 Min læsning

Påsken er lige om hjørnet, det betyder en forlænget weekend med påskefrokoster, gækkebreve og klitrende pastelfarvede påskeæg. Elektronista guider dig til fem af påskens fedeste digitale og futuristiske oplevelser i København, hvor robotter, sci-fi og VR har stjålet rampelyset fra æg og snaps. 

1. Tivoli: Spænd VR-hjelmen og tag på rutsjebanetur i Tivolis Dæmonen

Forestil dig, at du sidder fastspændt i rutschebanen Dæmonen, der suser afsted med 77 km i timen, du udsættes for 4G påvirkning, passerer 3 loops og oplever et fysisk fald på 20 meter. Forestil dig så, at denne oplevelse forstærkes yderligere, når du spænder et VR-headset på hovedet og en verden af ildsprudlende drager og dæmoner fra den kinesiske mytologi og fyrværkeri eksploderer omkring dig i et kinesisk univers fra en svunden tid.

Hvornår: Søndag-torsdag 11-23, Fredag-lørdag 11-24
Pris: Entre +billet+ 25. kr. ekstra for en tur med Dæmonen iført VR headset.
Læs mere:
www.Tivoli.dk
Anmeldelse: På rutsjebanetur i Tivoli med VR

VR i dæmonen i Tivoli

2. Udstilling: Citizen X – Human, Nature, and Robot Rights på Øregaard Museum

Robotter indgår som reel samtalepartner, når Øregaard Museums forårsudstilling kaster et nutidigt blik på menneske, natur og teknologi. Citizen X – Human, Nature, and Robot Rights  handler om rettigheder og etik 100 år efter salget af den store danske slavekoloni. Med afsæt i begrebet slave og det faktum, at Øregaards bygherre, Johannes Søbøtker, var ud af en slægt af plantageejere og embedsmænd på St. Croix i Dansk Vestindien, giver 7 unge samtidskunstnere deres bud på spørgsmål om identitet, og rettigheder i dag. Og man kan også møde en helt ny robot, Amy, der er udviklet i Kina og her vises for første gang i Norden.

Hvornår: Onsdag-fredag: 13-16, Lørdag-søndag: 12-16
Pris: Voksne kr. 65,- pr. pers., Børn og unge under 18 gratis
Læs mere: Oregaard.dk

Illustration: Foto fra Øregaards havestue med værket Bina – I don’t, 2015, af kunstnerkollektivet DIS.

3. Bio: Ghost in the Shell – sci-fi-film med Scarlett Johansson og Pilou Asbæk

Baseret på den berømte japanske mangaserie fra 1989 og anime-spillefilm fra 1995, kæmper Scarlett Johansson i en ikke så fjern fremtid for at bevare et minimum af menneskelighed i Rupert Sanders’ liveaction-udgave af Ghost in the Shell. Filmen cirkler om et emne, som synes at være en af den moderne videnskabs næste store udfordringer, og som også flere andre film og tv-serier, herunder HerWestworldEx Machinastiller spørgsmålstegn ved: Hvad udgør egentlig et menneske? Er det kun sjælen og ånden? Hvad med kroppen?

Hvornår: Premiere 06.04.2017
Pris: Alm. biografbilletpris
Læs mere: Kino.dk

4. For børn og barnlige sjæle: Træd ind i et virtuelt univers med LEGO og Minecraft

I påskeferien inviterer Dansk Arkitektur Center dig og din familie indenfor til den hyggelige familietradition, hvor I kan lege arkitekter både i LEGO® Architecture og Minecraft – denne gang under temaet ‘Gå på din bro i virtual reality’. Målgruppen til påskens workshop er børnefamilier med børn i alderen 3-15 år. De helt små børn udfordres med LEGO-byggeri af broer. Og har man mod på det, kan man omsætte sin bromodel digitalt i Minecraft. Alle – både børn og voksne – kan opleve broerne i VR.

Hvornår: Søndag d. 09.04 til mandag d. 17.04, kl. 10-12, 12.15-14.15 & 14.30-16.30
Pris: 95 DKK, Børn i Byen medlemmer: 76 DKK
Læs mere: Dac.dk eller tjek hashtagget #leglegoarkitekt ud på Intagram
Foto: Dansk Arkitektur Center

5. Udstilling: Gys! Er den levende? på Arken museum for moderne kunst

Den top aktuelle ‘levende’ udstilling Gys! Er den levende? med 39 menneskeskulpturer af 31 internationalt anerkendte kunstnere tematiserer med teknisk perfektion, psykologisk indlevelse, skalaforstyrrelser, humor og eksistentielt det højaktuelle spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske netop nu, hvor robotteknologi, kloning og kunstig intelligens har gjort science fiction til virkelighed. Er kroppene foran os i live? Tvivlen er plantet.

Hvornår: 04.02-06.08, Tirsdag-søndag: 10-17
Pris: Voksne: 115 kr, Studerende: 95 kr., Børn (u. 18 år): Gratis
Læs mere: Arken.dk
Anmeldelse: Elektronista Podcast #243

Installationsfoto fra GYS! Er den levende? Foto: Anders Sune Berg

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − 9 =

No Comments Yet.