#5 Elektronista – Er vores rettigheder ramt af Corona?

af

Vi har brugt generationer på at tilkæmpe os retten til privatliv, frihed og demokrati. Men risikerer vi at vores grundlæggende rettigheder bliver truet i en coronatid, hvor magthaverne ønsker øget overvågning og kortlægning af befolkningens bevægelser til at spore smitte? Er vores rettigheder også i fare for at blive smittet med Corona? I programmet kan du møde.

 • Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder
 • Hanne Marie Motzfeldt, lektor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet
 • Carsten Obel, læge og professor ved Aarhus Universitet

Podcasten er lavet i samarbejde med Juridisk Fakultet og Institut for Menneskerettigheder. Du kan finde flere gode debatter på deres respektive hjemmesider. Podcasten lytter du til i din yndlingspodcastapp eller lige herunder med det samme.

No tags 1 Kommentar
1 Svar
 • Stephan Engberg
  juni 26, 2020

  God diskussion

  Nem SmitteStop er NETOP et eksempel på hvordan myndighederne kun inddrog dem som på forhånd var enig med myndighederne centralistiske overvågningstankegang, mens man aktivt ignorerede og blokerede løsninger.

  F.eks. at man ikke kan få en anonym Covid-19 test, man låser sig til platformenes systematiske overvågning (f.eks. parallel location tracking) og lock-in (de kontrollerer nøglerne og blokerer løsninger) og hele back end tvangsovervågningen i sundhedssystemet for at fodre den uhæmmede BigData forskningsgrådighed uden et gram af omtanke.

  Det er ikke mindre paradoksalt at man samtidig påstår sig værdimæssigt anderledes end Kina og Singapore, mens man totalovervåger og intimprofilerer borgerne.

  Man kunne lave dette bedre – men det skal gøres gradvist og forsigtigt.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *