Elektronista shownotes #346 – Hvad har narkohunde med kunstig intelligens at gøre?

2 Min læsning

Den danske robotindustri er blandt verdens førende. Robotindustrien beskæftiger i dag allerede 8.500 personer og omsætter for 18 mia. kr. Nye tal viser at omsætningen i 2025 endda kan stige til 52 mia. kr. om året og beskæftigelsen til 25.000 personer. Men hvad er det Danmark kan, hvor langt er vi så med robotter og kunstig intelligens og hvad er egentlig forskellen? Skal robotter ligne mennesker eller ej?  Og hvordan har vi det med at nogle af verdens største technavne kalder kunstig intelligens for menneskehedens potentielt største eksistentielle trussel? Christiane Vejlø har besøg af eksperterne Thomas Nørmark fra itelligence og Rasmus Hauch fra 2021.AI

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Shownotes

Thomas Nørmark er Global Head of AI hos techvirksomheden Itelligence.

Rasmus Hauch er product manager hos 2021.AI.

Under 2.verdenskrig blev De Allierede udfordrede til søs, særligt pga det hemmelige kode-våben Enigma.

Alan Turing opfinder Turing-testen i 1950, der tester hvor intelligente robotter rent faktisk er. Testen kan kun bestås, ved at en skriftlig udveksling mellem menneske og maskine finder sted og mennesket IKKE opdager, at det korresponderer med en maskine. Testen er endnu ikke blevet bestået. 

Alexa, Siri og Google Home er alle eksempler på, hvordan vi til hverdag interagerer med kunstig intelligens

“Free the nipple” er en bevægelse mod censur af brystvorter på bl.a. Instagram

Human last mile er et begreb, der beskriver at det er mennesker, der tager beslutningen i sidste ende. Det vil sige at selvom AI kan indsamle data og processere den til en hvis grad, så er det menneskerne det står for beslutningerne på den sidste og afgørende strækning.

Thomas taler om apps, der ved hjælp af kunstig intelligens kan hjælpe dig med at identificere hvorvidt dine modermærker er farlige. Du kan se vores appbefaling af en lignende app lige her. 

Ugens app- og anbefaling

Christiane anbefaler appen Whatbird, som kan identificere fuglearter ud fra deres lyde i bedste Shazam-stil. 

Rasmus anbefaler økonomiappen Spiir, der hjælper dig med at holde styr på, hvad du bruger dine hårdtjente kroner på! 

Thomas anbefaler appen Mymonii, en digital lommepengeservice hvor forældre kan give deres børn lommepenge, som børnene gennem appen kan bruge ude i butikkerne også. 

Og hej kære Insider, hvad vil du egentlig appbefale? Hjælp os med at finde flere gode apps i kommentarfeltet her eller henne på Instagram @elektronistadk 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + sixteen =

1 Comment
  • Casper
    maj 1, 2019

    Endnu en fantastisk udsendelse – tak!