Elektronista shownotes #350 – Den digitale behovspyramide

2 Min læsning

Får du dækket dine digitale behov? Har du netværk? Kan du bruge dine digitale kompetencer på din arbejdsplads? Føler du, at det digitale grundlæggende vil dig noget godt? Vi gennemgår rapporten Digital Society Index hvor 24 lande og 43.000 mennesker har meldt klart ud om digitaliseringen. Hvor er vi på vej hen og hvad kan brands, virksomheder og stater gøre for at agere digitalt ansvarligt gennem udviklingen? Ugens Elektronista program har besøg af Mads Bredal, dansk direktør for Dentsu.

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Ugens gæst er Mads Bredal, der er direktør i Danmark for det japansk-egede Dentsu, en bureaugruppe der arbejder med medier, reklamer og digitalt indhold.

Sammen med Oxford Economics har Dentsu lavet et Digital Society Index, der med over 40.000 respondenter på tværs af 24 lande kortlægger digitaliseringens indvirkning på mennesker. Du kan læse hele rapporten her.

Danmark er gået fra at være helt ude af top 10, til nu i 2019 at være top fire over lande, der er længst fremme ift. menneskers tillid til digitaliseringen. Det skyldes blandt andet at nogle lande er gået markant nedad, og at vi i Danmark ikke har haft fx voldsomme databrud.

Man kan sammenligne Digital Society Index med Maslows behovspyramide, fordi de nye digitale index afdækker hvilke behov, man skal have mødt, for at kunne blive betragtet som et digitaliseret menneske. Nogle af de mest basale behov er fx hvorvidt man har adgang til wifi og hvor stærk den digitale infrastruktur i ens land er.

Det psykologiske behov handler om, hvorvidt de digitale muligheder bidrager til en følelse af samhørighed – “gør det digitale noget godt for mig?”

Det samfundsmæssige behov handler om, om vi oplever at teknologien vil være en god ting overordnet set – kan den fx skaffe jobs, og har det digitale generelt set potentiale?

Appen Jumbo kan hjælpe dig med at justere på dine privatlivsindstillingerne og hjælpe dig med at slette din historik på sociale medier.

Ugens app- og anbefaling

Mads anbefaler appen Voi, der er en af virksomhederne bag de populære el-løbehjul, som man let kan låse op gennem en app af samme navn og køre på fra a til b.

Christiane anbefaler denne fangende HBO-podcast om Tjernobyl

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − nine =

No Comments Yet.