Elektronista Shownotes #352 – Tech i tv

3 Min læsning

Tech er blevet allemandseje på streamingtjenesterne. Det bobler over med fiktion om robotter og kunstig intelligens og hacking og onde overvågningssamfund og nørder, der indtager helterollen. Christiane Vejlø og hendes gæster guider dig gennem de bedste og mest nørdede streamingoplevelser med tech som tema! Gæsterne i ugens Elektronista er Janus Sandsgaard og Christian Hannibal, begge eksperter i digitalisering der ved siden af deres vante jobs driver podcasten Tech i TV.

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Janus Sandsgaard er fagchef for IT og digitalisering hos Dansk Erhverv

Christian Hannibal er digitaliseringspolitisk chef hos Dansk Industri

Se hele klippet til traileren fra sæson 1 af Silicon Valley her, der handler om et start-up i netop Silicon Valley.

Ugens gæster Christian Hannibal og Janus Sandsgaard står bag podcasten “Tech i tv”, der handler om teknologi i film og tv-serier. Du kan lytte til podcasten her, og følge med på Facebook her.

Janus, Christiane og Christian gennemgår nyt og klassisik tech i tv:

“The blue or the red pill?” En af de mest klassiske tech-film er The Matrix – den holder stadig, selvom den lige har haft 20 års jubilæum.

Christiane anbefaler i tillæg til The Matrix filmen “Always be my maybe” på Netflix

Ready player one handler om en verden, der er blevet så trist, at mennesker i stedet hopper ind i en virtuel verden(“The Oasis”), hvor de kan være lige den version af sig selv, de helst vil være.

Mennesket i forhold til teknologien

Filmen “Her” handler om en mand, der forelsker sig i et styresystem. Janus mener at den blandt andet har fået så stor succes, fordi den portrætterer teknologi uden alt for mange gadgets og dimser. Du kan leje “Her” på Itunes her.

Den dystopiske fremtidsserie Black Mirror har kørt i fem sæsoner med stor succes. Afsnittet “Rachel, Jack and Ashlee Too” handler – uden at spoile for meget – handler om et slags popidol, der spilles af Miley Cyrus. Herefter går alt grueligt galt! Du kan se alle sæsoner af Black Mirror på Netflix.

Hvor nære skal vores relationer til teknologien være? Westworld handler om mennesker, der morer sig med maskiner – som faktisk ikke rigtig ved, at de er maskiner. Du kan se Westworld på HBO.

Teknologien og systemet

Der er netop kommet en sæson tre af The Handmaid’s Tale, en dystopisk serie der kigger ud i et en nær fremtid, hvor USA er blevet overtaget af det ekstremt religiøse og kontrollerende Gilead-regime. Gilead-samfundet er på den ene side ekstremt anti-teknologisk, hvor kvinder hverken må bruge kuglepenne eller computere, og på den anden side en højteknologisk krisførende institution, der bruger droner som våben. Du kan se The Handmaid’s Tale på HBO Nordic.

Filmen Brexit handler blandt andet om, hvordan man kan bruge data til at vinde vælgere – og er baseret på de virkelige hændelser omkring Englands exit fra EU. Brexit kan ses på HBO Nordic.

Ugens app- og anbefalinger

Janus anbefaler Spotify-appen, som han bruger til sit løbeur fra Garmin. Han bruger det som en måde at detoxe fra omverdenen på.
Christian anbefaler en app kaldet Forest, der belønner ham for at bruge tid væk fra telefonen. Hvis han fx har ladet sin telefon være i 15 minutter, må han plante et træ eller lign i spillet, så hans telefonbrug gamificeres på en sjov måde.
Bonus: Christiane anbefaler appen Playpilot, der sparer dig en masse tid på Google ved at give dig et overblik over hvilke film og serier du kan finde på hvilke streamingtjenester.

Du kan finde endnu flere anbefalinger fra Christian og Janus i episoden “Sommer special 2018” fra deres podcast Tech i TV.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × five =

1 Comment