Elektronista stopper på 24syv

3 Min læsning

Elektronista fortsætter ikke på 24syv. DAB-konceptet har et markant mindre budget, og Elektronista programmet er blandt dem, der bliver sparet væk. Og det har jeg det faktisk ret ok med.

Jeg har haft det kæmpe privilegium at være en del af det Radio24syv, som vi kender som Danmarks bedste taleradio. Jeg var med fra første dag for otte år siden og er med til sidste dag d. 1. November, hvor kanalen måske/måske ikke skal genopfinde sig selv i et DAB-format. Jeg er utrolig stolt af det, vi har udrettet med programmet, og her vil jeg rette den største tak til min dygtige producer gennem tykt og tyndt – en sand kulturbærer og gave til en enhver arbejdsplads Ninette Birck. Dernæst en tak til lytterne og helt særligt jer, der abonnerer på programmet.

Jeg har fra den første dag altid ønsket at sætte fokus på podcastlytterne: Nummeret programmerne, givet dem fængende titler, programtekster, lavet shownotes, opfordret lytterne til at være medskabere, lagt billeder af alle gæster på Instagram og Facebook og kommunikeret programmet ud til 80.000 følgere på mine forskellige Elektronista-kanaler. Hver uge har programmet ca 10.000 ugentlige podcast lyttere og over 60.000 ugentlige live lyttere på FM. Med det er vi virkelig solidt placeret trafikmæssigt i det danske lydlandskab, og det gør mig utrolig stolt og ydmyg. Så en kæmpe tak går ud til verdens bedste lyttere. Tak for alle jeres input, forslag og gode idéer. Tak til alle gæster der har stillet op og været utrolig generøse med sig selv.

24syv har altid været et sted fuld af vid og vanvid. Et sted med højt til loftet. Med nederlag og sejre. Babyer og dødsfald. Fyringer og genansættelser. Aldrig har jeg haft en lignende arbejdsplads, og der går en stor tak ud til Mads Brügger og Mikael Bertelsen for at have set mig dengang og siden altid støttet op, når jeg sagde at tech er kulturstof, og når jeg insisterede på at fortælle menneskehistorier, selvom mit program handler om hardware og software og ettaller og nuller.

Elektronista fandtes før 24syv. Jeg har arbejdet med det brand i 10 år, og jeg nåede faktisk selv at producere to podcasts, inden jeg landede på FM. Så Elektronista lever selvfølgelig videre, hvor universet allerede lever i bedste velgående. På sociale platforme, på bloggen, når jeg taler om mennesker og teknologi rundt om i landet og selvfølgelig skal jeg også lave flere podcasts. 8 år det samme sted er lang tid, men jeg har faktisk altid været mere komfortabel med forandring end stilstand. Så jeg trækker lige vejret, men så er jeg også klar til at tænke på Elektronista 2.0 til dine ører. Jeg skal have fundet den rigtige partner og konstellation. Jeg har nogle ting, der bobler i gryden, men alle forslag er velkomne. Alt kan ske! Hvis du vil være sikker på at vide, hvad der sker så følg med på Insider-listen, eller Instagram, så hører du altid det nyeste først. Og så ja: Så skal du selvfølgelig lytte med på de sidste fem programmer, hvor vi trykker pedalen helt i bund. Af hjertet tak!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three − one =

4 Comments
 • HelenPaf
  september 23, 2019

  Hej.

  Hvor jeg kan hente ambolt gratis på din hjemmeside?
  Jeg fik oplysninger fra din støtte. Ambolt er det bedste program til captcha-løsning, men jeg skal bruge den seneste version.

  Tak.

 • Knut Nägele
  september 24, 2019

  Tak for et godt program gennem årene som er blevet min underholdning på min ugentlige løbetur.

 • Kim Elmose
  september 24, 2019

  Kære Christiane

  Jeg tænkte det desværre nok, men jeg er glad for at læse, at du kæmper for fortsat Elektronista Lyd 2.0.. Dit program har og er et forrygende sted at høre om tech som kultur – og Elektronista på Radio 24Syv er sammen med Aflyttet ( Elektronistas dystre tvilling, som du siger ) min favoritprogrammer.

  Jeg er sikker på, at du finder et nyt sted – og nye midler – til at producere Elektronista Lyd – og jeg glæder mig til at følge dig videre efter d. 1. november.

  I lydpausen har jeg jo så nyhedsbrevet.

  God vind og held & Lykke fra en trofast podcast-lytter

 • Henrik V Blunck
  oktober 16, 2019

  Jeg vil nødig give næring til skænderi om 24syvs fremtid, men at spare dit program væk er nok det mindst fornuftige. Jeg kunne godt nævne andre programmer, som siger mig langt mindre. Helt konkret har jeg altid lyttet til dit i podcast-formatet, men de dage hvor man fx ligger syg og har fulgt en dag, så har andre programmer trængt til en god redaktør.
  Dit rammer derimod altid plet, og det vil jeg da i hvert fald gerne sige tak for. :-)