ELEKTRONISTA TESTER DEN HÅRDFØRE MOTOROLA DEFY MINI

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Motorola DEFY som vi tidligere har skrevet om, har fået en lillebror der hedder Mini til efternavn. Vi har givet den hårdføre Android smartphone en omgang i testmaskinen.   Dag 1 med Motorola DEFY Mini 

Trin et når man får en ny telefon, er altid et hente de mest essentielle applikationer. Telefonen har 120 mb intern hukommelse, hvilket er meget lidt. Dog tager den MicroSD kort på op til 32gb, og så er der pludselig god plads til at fylde både apps og musik på. Browseroplevelsen er udmærket.

Selvom skærmen kun er 3.2” stor og den ligger i den mindre ende af skalaen, er den fin til hurtigt at tjekke nyheder og Android er super til at tilpasse teksten til skærmstørrelsen. Telefonen kommer med en række smarte widgets så det er hurtigt at slå data, wifi, gps og flyttilstand til eller fra, hvilket er funktioner jeg synes er rare at have hurtigt tilgængelige. Når skærmen er låst, er der en genvej til at slå lyden til og fra, samt en genvej til kameraet, der dog kun er på 3 megapixel.

Billede taget udendørs med Motorola DEFY Mini

Dag 3

Efter et par dages brug har telefonen efterhånden lært, hvad jeg mest bruger telefonen til og de apps bliver samlet i en widget på en af startsiderne, så de er lige til at gå til. Den samme funktion er tilgængelig med ens mest brugte kontakter, så det er hurtigt at ringe, sms’e eller maile til alle dem man har mest kontakt med. Og nu hvor vi er ved sms’er og mails, så kommer telefonen med Swype-tastatur. Med Swype behøver man i bogstaveligste forstand ikke at løfte en finger når man skal skrive en sms, da man bare flytter fingeren henover bogstaverne. Efter lidt øvelse går det fakitsk super hurtigt at skrive på denne måde og man behøver ikke være ligeså præcis, som hvis man skulle trykke på de lidt for små taster enkeltvis. En anden fin feature jeg er vild med er, at hvis jeg har modtaget en sms eller anden form for notifikation, er der en lille bitte blå lampe der lyser, så man kan vænne sig af med at SKULLE kigge på sin telefon hvert andet minut, for at se om der er kontakt fra omverdenen.

Dag 5 

Det der adskiller Motorola DEFY Mini fra mange andre smartphones er, at du kan udsætte den lidt af hvert uden at give den en eneste skramme. Telefonen er nemlig bygget til udendørsmennesket, der gerne vil have gadgets der kan tåle støv og er vandafvisende. Derudover har den det rimelig seje Corning Gorilla Glas Display, der gør, at den i hvert fald ikke opgiver efter et fald ned på fortorvet.

I dag har telefonen fået lov at komme med ud på en løbetur. Den har nemlig et særligt dashboard, der er perfekt til formålet. Dashboardet giver adgang til blandt andet kompas, gps-tracker over din løbetur, kalorie- og skridttæller samt mulighed for at tilpasse en række genveje til blandt andet radio eller musikafspilleren, så man hurtigt kan tilgå disse funktioner på løbeturen, uden at skulle til at ind i menuen. Derudodver kan man gemme sine optagelser af løbeturen, så man kan følge med i sin udvikling.

Mine løbesko klar til en tur udenfor med Motorola DEFY Mini i lomme. Taget med telefonens kamera

Dag 7

Konklusionen er, at Motorola DEFY Mini er en udmærket low-end smartphone. Den 3.2” tommer store skærm og de lidt over 100 gram gør, at den er lille og let, hvis man bare vil have en smartphone der kan de helt basale ting. Kvalitetsmæssigt føles telefonen en smule plastikagtig og én ting, der har irriteret mig rigtig meget, er vibratoren der af en eller anden grund larmer virkelig meget. En rigtig fin funktion er, at den har forskellige batteritilstande, eksempelvis en nattilstand, hvor man kan indstille den til at stoppe med at synkronisere ved inaktivitet eksempelvis mellem kl. 23-07 og i den tid jeg har brugt den, har den sagtens kunnet holde strøm gennem en hel dags brug uden at være i nærheden af at løbe tør. Motorola DEFY Mini koster cirka 1400 kr. uden abonnement og kan blandt andet købes hos Elgiganten.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven + nineteen =

No Comments Yet.