ER DU GOD TIL AT TEGNE? SE VORES TEST AF DIGITALT MALEGREJ

2 Min læsning

Af Pernille Poulsen

Vi er nok en hel del, der drømmer om at udfolde os mere kreativt end tiden tillader det i vores travle liv. Men det tager tid at finde malerpensler, paletter og lærreder frem, og det roder – ikke mindst, når det er børnene, der udfolder sig. Så hånden på hjertet; hvor tit får vi det gjort? Vi har testet digitale pensler.

Men et besøg på Louisiana denne sommer, hvor David Hockney udstiller sine smukke lysende iPad billeder, fik mig inspireret til en langt nemmere måde at dyrke og styrke sin – og børnenes – kreativitet på.

Kunstneren David Hockney maler på sin Ipad ved hjælp af et lille gratis program. Jeg fandt programmet Brushes, som kan downloades gratis fra din app store. Det er et fantastisk let og brugervenligt program. Når man tegner og maler på Ipad´en, tilføjes der en næsten tredimensionel stoflighed til billederne, og skærmen giver et flot baggrundslys. Man kan tegne som i frihånd med blyant eller blæk eller bruge løs af den store kollektion af mønsterpensler. Og så har man naturligvis en uendelighed af smukke farver at vælge mellem.

Jeg bragte ideen med hjem og siden da har familien, som tæller to voksne og fem sammenbragte børn, tegnet løs. Meget hurtigt opstod lysten til at forfine stregerne og være mere præcis. Det blev nødvendigt med en lille hjælper. En Stylus. Fordelene ved at bruge en stylus er, at man undgår fedtfingre, man kan tegne og skrive mere præcist og pennen minder mere om at tegne i frihånd.

Test af stylus

Jeg har testet seks forskellige stylusser (se billedet). Prisforskellen er næsten ikke til at få øje på, så det bør man ikke lade sig styre af. De to bedste stylusser var Stylus med pensel fra prispresseren.dk og Stylus 2000 fra iphonelir.dk Hvilken man vælger, afhænger af ens behov. Skal man bruge den til andet end at tegne med, fx til spil og navigation, så er Stylus 2000 en klar vinder.  Men går man efter en stylus primært til at tegne med, så er stylussen med penselstippen min favorit.  De tre små stylusser  kan også bruges til iPhone og iPods.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + 6 =

5 Comments
 • Adam
  august 31, 2011

  En lille detalje – Brushes er trods alt ikke gratis – det koster 5$

  Men det er klart det bedste tegneprogram til iPad

 • Helene
  august 31, 2011

  Nu troede jeg, det var en test af male-apps – og sådan en ville jeg gerne læse. Men det er så en test af stylus, og der synes jeg, I mangler Apples pen.

  Når det er sagt, så har jeg prøvet to male/tegne apps, Brushes og Paint Sparkles. Paint Sparkles er KLART den bedste til små børn. Den er enkel, og man kommer ikke lige til at trykke på noget, så mor skal hen og hjælpe (det sker gerne i Brushes …). Paint Sparkles er også gratis, og så kan man opgradere med malebogstegninger til farvelægning, bl.a.

 • Peter Schaufuss
  august 31, 2011

  Note: Brushes er ikke gratis, men koster 30 kroner for iPhone versionen der linkes til fra artiklen.

  Findes også i en iPad version til 48 kroner.

 • Pernille
  august 31, 2011

  Kære kommentatorer. Jeg iler med en lille korrektion til min artikel: Det er ikke programmet “Brushes” – men “My brushes” jeg bruger, og det ER gratis i den version, jeg har hentet det:)

 • Claus
  marts 21, 2015

  Hej,

  Er der nogen af jer der lender til et tegneprogram til iPad hvor man kan tegne mere teknisk? Altså lidt ala Sketchup programmet hvis I kender det.

  Det skal bruges til at tegne simple tegninger hvor der anvendes mere geometriske former.