Få helt styr på UV-indekset

2 Min læsning

Af: Cille Bjerring Larsen

Har du ikke helt styr på, hvad den søde vejrpige siger om solens kraft i din vejrudsigt om morgenen? Frygt ej: Kræftens Bekæmpelse har selvfølgelig lavet en UV-indeks app som guider dig til alt det du skal vide om de farlige stråler.

Sunlotion

App’en er super simpel. På forsiden ser du det aktuelle UV-tal samt dagens højest mulige tal. Disse tal er baseret på din position, og du kan på forsiden også se, hvornår tallene senest er opdateret. Sammen med Trygfonden har Kræftens bekæmpelse lanceret app’en som en del af kampagnen Skru ned for solen mellem 12 og 15. Den er desuden udarbejdet i samarbejde med sundheds- og miljøstyrelsen.

Udover at kunne fortælle dig UV-tallet for din by, kan du også se tallet for en masse lokationer i både Danmark og udlandet. Du kan ligeledes få en påmindelse når UV-indekset i dit favoritområde er over 3.

Men men men: hvad betyder det så egentlig, når der står, at UV-indekset er på 3, 5,4 eller på 5,3? Det kan være svært lige at huske, og selvom vi godt ved, at jo højere tallet er, jo bedre skal man beskytte sig, så er det da alligevel meget rart at vide, hvor høj en solfaktor du har behov for at fedte dig og ungerne ind i.

uv uv1

Du trykker blot på Hvad betyder tallene? Og så får du en fin skala med et par gode råd til hvordan du bør beskytte dig, samt hvilken faktor Kræftens Bekæmpelse anbefaler. Det gode ved denne app er, at den kan give dig nogle konkrete tal og gode råd, og ved at have den på din telefon, kan du lave det til en god morgenvane lige at tjekke UV-indekset inden afgang. Fordi den er baseret på din aktuelle position, er du altid forberedt, hvorend du er – og alle tal er leveret af DMI.

Kunne man så ikke bare smøre sig ind i den fedeste og mest tarvelige sun-blocker hver morgen; så man er sikret?

Jo, men ved at få en forståelse for, hvad tallene egentlig betyder, kunne man håbe på lidt mere bevidsthed omkring den ufattelige magt solens stråler har i denne dejlige sommerperiode.

Ind og hent app’en – så undgår du forhåbentlig de kedelige solskoldninger i sommerens dejlige stråler.

App’en er selvfølgelig gratis og kan hentes til både Android og iPhone.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 1 =

No Comments Yet.