Facebook laver hardware – og det holder øje med dig!

2 Min læsning

Facebook holder øje med hvert et like og hver en update, du laver. Men er du klar til, at Facebook også kigger med hjemme i din bolig? Facebook er nemlig klar til at sælge en digital assistent med et kamera, som drejer sig og følger dine bevægelser, hvor end du  går og står i stuen. 

Som Google og Amazon tager Facebook nu også skridtet fra software til hardware, og det bliver med et kamera, som ifølge Facebook skal gøre det endnu nemmere at være social med venner og familie. Men spørgsmålet er, om timingen er særlig god for det kontroversielle sociale medie. 

Facebooks to hardware-produkter hedder Portal og Portal Plus. De to devices har skærme, højtalere og kamera med high-definition video og kunstig intelligens-software. Så snart kameraet tænder, vil det lede efter mennesker i rummet og begynde at følge deres bevægelser.

Pointen med det bevægelige kamera er, at man undgår at skulle sidde stift foran skærmen, men bedre kan være sammen, selvom man så jo ikke lige er sammen fysisk. Produktet har en såkaldt kill-switch til frontkameraet, så du kan slå det hurtigt fra, og der er et indbygget cover til kameralinsen. Facebook har altså erkendt, at mange af os ikke er vilde med at have et kamera konstant pegende på vores liv. For at imødekomme den forventede kritik forsikrer Facebook os om, at videosamtalerne er krypterede, og at kameraets AI-teknologi kun kører på hardwaren, således at Facebooks servere angiveligt ikke skulle kunne få næsen i, hvad der foregår, når du laver frække videochats med kæresten.

Men Facebooks opkøbte Whatsapps founder har netop forladt Facebook, fordi virksomheden alligevel gerne ville have data fra brugernes færden på app’en for at kunne lave direkte markedsføring. Det var imod den aftale der blev indgået, da Facebook købte Whatsapp, så lad os se, om de ikke på en eller anden måde også vil bruge denne nye indgang til vores privatliv til at hente mere viden om os. Viden der er rigtig mange penge i. 

Og det nørdede…

Den lille Portal 10.1″, 720p IPS skærm, 1280 x 800 pixels opløsning, et 12MP front kamera med et 140-graders synsfelt og to 10-watt højtalere.

Den store Portal Plus har en langt større 15.6″, 1920 x 1080 pixels skærm, som kan fungere både vertikalt og horisontalt. 12MP front kamera med samme synsfelt, men produktet kommer også med 20-watt højtalere, som inkluderer en 4″ woofer. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − nine =

1 Comment
  • instantpostlikes
    juli 29, 2021

    Facebook is going to make a lot of progress in the coming time as its search and features are constantly improving. If it takes care of the privacy of the people, then it is going to last for a long time. Facebook has become an important platform for digital marketing where everyone wants to promote their brand.
    https://www.instantpostlikes.com/buy-facebook-emoticons