Digital hygiene – Googler du dig selv nok?

2 Min læsning

Umiddelbart lyder det som en lidt forfængelig, navlepillende aktivitet. Men det er faktisk ikke nogen dårlig idé at google sig selv engang imellem. Bare for at opretholde lidt digital hygiene. 

Rigtig mange af os taster vores eget navn ind i Google-søgefeltet. Faktisk hele 40% gør det jævnligt. Og det kan godt være, du skulle gøre det lidt oftere. For måske bliver dit online-ry og -rygte påvirket af, hvad der ligger der ude?

Ud af 1000 deltagere i en amerikansk undersøgelse lavet af domain.me siger 24% voksne og 43% af millennials, at de bliver negativt påvirket af det, som står om dem online. 20% siger de finder forkert information. 33% finder indhold, der er delt mod deres vilje.

Og bekymringen for konsekvenserne af det dårlige indhold er med god grund. 57% af millennials ændrede deres mening omkring en kollega eller ven på baggrund af ting, de fandt online, og da en tur på Google næsten altid er et must for de fleste før en date, så kan søgeresultaterne også blive knald eller fald for amors succes.

Forleden talte jeg med en ung pige, som var på vej på efterskole, og det (muligvis forkerte) indtryk man danner sig af andre mennesker gennem sociale medier var grunden til, at skolen havde bedt dem om ikke at google hinanden inden skolestart. 

Hvad kan du gøre: 

  • Google dig selv, og se hvad der dukker på. Både under “alle”, “billeder” og “video”.
  • Finder du fejlagtig information kan du forsøge at rette henvendelse til afsender og gøre dem opmærksom på fejlen.
  • Finder du, at andre har brugt indhold du har rettighederne til. Som f.eks et blogindlæg eller et billede, så bed dem fjerne det.
  • Finder du indhold hvor nogen har skrevet noget dårligt om dig, som du er ked af f.eks. en kommentar på sociale medier,  så slet den hvis du selv kan. Eller prøv at tale afsenderen til fornuft. Måske var det skrevet i affekt. Men husk, at man gerne må være uenige på internettet. 
  • Finder du indhold du simpelthen ikke kan få fjernet, så kan du presse det længere ned i søgninger ved selv at lave indhold på samme søgeord. Bare husk at gøre det mere interessant og undlad at henvise til det gamle, dårlige indhold. 
  • Se, om du kan finde nogen, der linker til det “dårlige” indhold og spørg, om de vil fjerne linket
  • Lav dine social media-profiler og blogs i dit eget navn og forvalt dem godt! Skriv ting, du gerne vil have forbundet med dit navn. Hold god tone. Respekter dine holdningsmæssige modstandere. Og som alle andre steder her i livet. Vær et ordentligt menneske. 

Held og lykke med dit online-ry :-) 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + 6 =

1 Comment
  • Emma
    september 7, 2018

    test