Gør sommerens beach party nostalgisk – og måske lidt brugt

af

Skab en super sommerstemning med de rette gadges og musikken, der passer til.

P

røv at tænke lidt retro, når du planlægger fest og ballade til sommerens glade stunder. Alt behøver ikke at være det seneste nye i hverken teknik eller i musik. I gamle dage kunne man også feste – rigtig godt endda.

Måske lyder det lidt støvet, slidt og brugt i unge øren. Men prøv at tænke lidt kreativt, så kan du lynhurtigt bygge bro mellem generationerne. Bed dine gæster om at klæde sig i gammelt sommerkluns. Klassiske bikinier og badedragter, en romantisk solparaply, evigt velfungerende sommerdrinks som f.eks. gin og tonic eller punch. Indram det hele med musik. Sommerhits fra flere årtier – helst afspillet fra vinyl og en pladespiller. Måske endda en rejsegrammofon på batteri. Det skratter lidt, men stemningen er varmere og mere hyggelig end fra moderne tekno-lyd.

Alternativt til grammofonen kan man bruge en klassisk Walkman med kassettebånd. Den er kun 30-40 år gammel, men allerede en ægte oldie, som man kan finde gode eksemplarer af på brugtmarkedet. Meen selvfølgelig. Man kan da også bruge sin smartphone og streame musik til – det går an, selv til en sommerfest i retro-stil. Husk blot, at mobilen helst skal være vand- og støvtæt, hvis den skal bruges på stranden. Og ja – de mange smarte nye Bluetooth-højttalere på batteri kan sagtens spille gammel beach music. Det lyder tilmed godt.

Til sidst lige musikken. Her er 10 sommer evergreens, som helt sikkert skal med til sommerfestivitasen:

Beach Boys – ”Good Vibrations”

Katrina & Waves ”Walking on Sunshine”

Don Henley – ”Boys of Summer”

Eddie Cochran – ”Summertime Blues”

Bananarama – ”Cruel Summer”

Louis Armstrong og Ella Fitzgerald – ”Summertime”

Birthe Kjær – ”Sommer og sol”

Mungo Jerry – ”In the summertime”

Bruce Willis – ”Under the Boardwalk”

Alice Cooper – ”School’s Out”
I samarbejde med DBA Guide

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *