Må din mobiltelefon være ægte luksus?

af

Man behøver ikke at have en Bentley i garagen for at kunne bruge den nye Vertu Signature Touch smartphone, men det hjælper. Telefonen er klædt i lækkert to-farvet læder og koster næsten lige så meget som den billigste personbil på det danske marked.

vertu bentley 1

 

D

engang Nokia stadig var et stort verdensnavn i mobiler, fandt finnerne på den idé, at man ville lave luksustelefoner for de få – ved siden af Nokia’er til alle.

Dermed blev Vertu født. Mobiler i ædelt indtræk, der snarere bliver solgt som modeaccessoires end som gadges, man kan tale i telefon med.

I dag ejes Vertu af kinesiske investorer, men bliver fortsat håndlavet i England. Også strategien er den samme:

”Når du har råd til et schweizisk armbåndsur til 20.000 dollars, kan du også godt have en smartphone til samme pris i lommen.”

Helt så dyr er Vertus nyeste mobil nu ikke. Faktisk koster Vertus Signature Touch for Bentley under det halve. 9.000 USD eller knap 63.000 kroner.

Telefonen er først og fremmest beregnet til ejere af Bentley-limousiner, men den kan købes af alle, der har råd.

vertu bentley 7 til elek

Med sin flotte finish, overlegne stil og lækre læderindpakning vil Signature Touch uden tvivl pynte på passagersædet i mange andre luksusbiler og sportsvogne.

Telefonen er f.eks. klædt i to-farvet Beluga- og Hotspur Bentley-læder og syet sammen med tydelige syninger.

Luksustelefoner glimrer sjældent med specifikationer i topklasse – her er udseende og stil vigtigere end tekniske data. Anderledes med den nye Vertu. Her er der klasse over både det ydre og det indre.

Processoren er f.eks. en 64 bit Snapdragon 810 med otte kerner og 4 GB RAM. Lageret er på mindst 64 GB og batteriet på solide 3.160 mAh.

Skærmen med Bentleys logo i 3D nederst er på 5,2 tommer i Full HD-kvalitet og gemt bag samme kvalitet glas af safirkrystal, som man ser på luksusure.

Hovedkameraet på bagsiden rummer en 21 megapixel sensor, mens Vertu ikke mener, at deres kunder tager mange selfies. I hvert fald er fronkameraet på kun 2 megapixel, hvor dagens standard ellers er 5 og 8 MP.

vertu bentley 9 elektro

Så tror Vertu snarere, at kunderne til Signature Touch lytter til god musik, der kræver højttalere lidt ud over det sædvanlige. Telefonen er derfor udstyret med to fremad rettede lydspredere og et Dolby Digital Plus kredsløb til virtuel surround sound.

Selvfølgelig kan man få skræddersyet sin Vertu helt efter eget ønske. Der er jo ikke tale om en stangvare, som ligger i bunkevis i det elektroniske supermarked.

Vertu tilbyder f.eks, at man kan vælge mellem læder på sider og bagside i otte forskellige farver og 16 forskellige syninger.

Vertu Signature Touch For Bentley kommer til salg fra den 28. januar….

 

1 Svar
  • Anette Ninon
    januar 29, 2016

    Det var hvad man måtte betale for de første mobiltlf. Installeret i bilen omkring 1984

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *