Nu skal ufødte fostre til koncert – via vagina

3 Min læsning

Babypod er en ny spansk højttaler, som placeres i skeden som en tampon. Musikken skal gavne fostrets udvikling fra 16. uge og frem. 10 til 20 minutter om dagen må showet vare.

babypod 1 ny

Måske I har gjort det selv eller overværet gravide venner og familie medlemmer gøre det. Måske I også har set det på tv eller i en biograffilm:

Kommende forældre, der spiller alle mulige slags musik for deres ufødte barn. I tro og håb på, at musikken vil udvikle fosteret til at blive et bedre og mere kreativt menneske.

Musikken bliver som regel afleveret via almindelige højttalere i lokalet eller i andre tilfælde et par hovedtelefoner, placeret på den gravide mave.

I Spanien er en gruppe designere gået en helt anden vej. De placerer musikken så tæt på fostret som overhovedet muligt.

Med andre ord er det ideen, at den gravide kvinde skal tage en lille højttaler intra-vaginalt – i skeden. Lidt i stil med en tampon.

babypod 1

Babypod hedder nyheden, der (heldigvis) ikke er trådløs. Højttaleren forbindes til en smartphone ved hjælp af et tyndt kabel – og er derfor også nem at trække ud igen, når koncerten er færdig.

Musikken – ligegyldigt om det er er rock, pop, jazz, klassisk eller folk – afleveres i moderens mave med et lydtryk på maksimalt 54 dB. Dermed skulle det være sikkert, at lytteren – lille baby – ikke får høreskader af at lytte med. 54 dB svarer til en afdæmpet samtale mellem to personer.

Omvendt kan man jo aldrig vide, om baby kan lide musikken eller ej. Det er jo moderen eller forældrene alene, som vælger, hvilke kunstnere, numre og genre fosteret udsættes for.

babypod 2

De spanske opfindere hævder, at ”videnskabelige undersøgelser viser, at musik opmuntrer til kommunikation og vokalisering i babyer før fødslen. Babypod giver fostrene deres første oplevelse af musik og oplæring.”

Well – Babypod anbefaler 10-20 minutters show om dagen fra den musikalske tampon, og man kan begynde, fra fosteret er 16 uger gammelt.

Babypod er fremstillet af blødt allergivenligt silikone. Der er hverken batteri eller Bluetooth-chip, så baby udsættes ikke for elektromagnetisk stråling og den slags. I hvert fald ikke fra Babypod.

På Babypods hjemmeside advarer opfinderne om, at man ikke skal forvente, at den lille baby vil opleve en musik gengivelse i Hi-Fi kvalitet:

”…Kvindens livmoder beskytter fostret og isolerer det som bag mange lag af bløde servietter. De dæmper lyden og forvrænger den på sin vej…”

Kvaliteten skulle med andre ord svare til, at man sad og lyttede med på en samtale i rummet ved siden af, hvor man selv sidder. Man kan forstå det meste, men får ikke alle detaljer med.

Babypod fortæller også, at man kender til mindst 100 nyfødte børn, som har lyttet regelmæssigt til højttaleren i moderens skede.

Man vil i de kommende år følge disse babyer og se, om de udvikler stærkere kreative, musikalske og kommunikative evner end børn, som måtte leve uden koncerter lige uden for livmoderen.

I kan i øvrigt købe Babypod for 925 kroner.

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 6 =

No Comments Yet.