Ubesvarede opkald skaber juleknas i parforholdet

af

F

or meget skærmkiggeri skaber dårlig stemning i parforholdet. Sådan plejer man i hvert fald at sige, for når øjnene er klistret til skærmen, kan de ikke også være opmærksomme på din partner. En ny undersøgelse fra Huawei viser dog, at det modsatte faktisk også kan skabe knas i parforholdet. Særligt i julen, hvor der er arrangementer og julefrokoster i tide og utide, ligger telefonen og brummer i jakkelommen. Det kan blive problematisk, for en ny undersøgelse viser, at det kan skabe problemer på hjemmefronten, når telefonen ikke bliver taget.

Smartphonegiganten Huawei har foretaget en ny befolkningsundersøgelse blandt 18-45-årige med fokus på ubesvarede opkald. Hvis du har mærket lidt ekstra spændinger op til året julefrokoster, er du ikke den eneste: I undersøgelsen svarer mere end 50 % af de adspurgte, at de har diskuteret med deres partner som følge af ubesvarede opkald.

Smartphones skaber forventning til konstant kontakt

I vores del af verden har de fleste en smartphone og er vant til altid at have den på sig. Det skaber en forventning til, at vi altid er tilgængelige til at svare på beskeder og opkald. Én af forklaringerne på, at ubesvarede opkald er årsagen til skænderier i hvert andet parforhold, er altså, at vi forventer en konstant kontakt til hinanden og derfor kan blive urolige, når telefonen ringer ud mange gange i træk. En anden interessant ting ved undersøgelsen er, at der er en ulige fordeling mellem kønnene, når det kommer til at kontakt til hinanden. Fem ud af ti af kvinderne svarer nemlig, at deres partner er den, de kontakter mest via deres smartphone, hvorimod det kun er knap fire ud af ti blandt mændende, der har deres partnere som den mest kontaktede. Den ulige fordeling kan altså også være med til at skabe ballade i en ellers så fredelig juletid. 

Noget tyder altså på, at det er en god idé lige at afstemme telefonvanerne indbyrdes, hvis man skal undgå juleknas i parforholdet!

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *