Forsvaret vil have fat i unge gamere til fremtidens flyvelederuddannelse

2 Min læsning

Rumlig intelligens og multitasking sætter dagsordenen, når Forsvaret skal ud og lede efter nye kandidater til at beskytte det danske luftrum. Derfor jagter de specifikt gamere til deres nye uddannelse.

En af de mest krævende uddannelser inden for det danske forsvar er flyvelederuddannelsen. Forsvaret selv vurderer, at kun 5-10 % af den danske befolkning ville være i stand til at varetage de opgaver, der er forbundet med uddannelsen. Ud af den lille gruppe af potentielle ledere, er Forsvaret særligt interesseret i gamere, fortæller Jimmi Andreasen fra Forsvaret:

”Kun mellem 5-10 % af befolkningen har evnerne til at klare opgaven. Når vi afprøver ansøgere til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres – og det er blandt andet evner, som er afgørende, når man spiller krævende computerspil”, lyder det fra psykolog Jimmi Andreasen, som arbejder ved Selektionsektionen i Forsvaret.

Denne indsigt har betydet, at Forsvaret har indledt en konkret jagt på uge gamere. I 2016 fik Forsvaret fordoblet antallet af ansøgninger, hvor 69 personer ansøgte, mens tallet i 2017 allerede nu er oppe på 151. For at skabe så meget opmærksomhed som muligt på konceptet, har Forsvaret også lavet et samarbejde med den danske YouTuber, Lasse Vestergaard, hvor han fik lov til at lege flyveleder i en simulator:

Lasse fortæller selv om sin tur i simulatoren:

“Jeg må ærligt indrømme, at simulatoren fungerede bedre end forventet. Jeg levede mig overraskende meget ind i det, og nerverne sad uden på tøjet. Det var en sjov og spændende udfordring med mange uventede situationer, der gjorde mig lidt usikker, men jeg kæmpede videre. Alt i alt synes jeg, at det gik godt, og jeg tror bestemt, at mine mange års erfaring med videospil essentielt hjalp mig med at tænke strategisk og bevare overblikket i flyveledersimulatoren”.

Hvis du selv tror, at dine gamer-evner kan oversættes til at blive flyveleder, så kan du læse mere om uddannelse og søge ind på Forsvarets hjemmeside.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − eleven =

No Comments Yet.