Fremtidens indbrudssikring

3 Min læsning

Forestil dig, at du kommer hjem og finder dit hjem gennemrodet af indbrudstyve. Det er ikke en rar tanke, men du kan gøre meget for at gardere dig mod ubudne gæster.

Døre og vinduer er de svageste led

Indbrudstyve, der invaderer dit hjem og stjæler dine ejendele, kan desværre være nogle ret grundige og meget kreative typer. Ofte ligger der et stort forarbejde i at ”scoute” dit hjem og finde den eller de nemmeste veje ind. For husejere er det oftest vinduerne, mens det for lejlighedsejere som regel går ud over døren. Uanset om det er via døre eller vinduer, eller om tyven kravler ned igennem skorstenen, er det en møgubehagelig oplevelse, og derfor bruger vi flere og flere penge på indbrudssikring.

Vi har talt med firmaet JNA, der sælger døre og vinduer, og her mærker man også en stigende efterspørgsel fra kunder, der ønsker at indbrudssikre sig. Sagen er dog den, at man ikke kan indbrudssikre sig 100 %. Hvis tyven vil ind, skal han nok komme ind. Vi kan besværliggøre adgangsforholdene og håbe på, at han vælger at opgive sin gerning, men at sikre sig helt og holdent, er nok desværre ønsketænkning.

”Er der nogen hjemme?”

En indbrudstyv er ikke interesseret i at blive forstyrret i sit ”arbejde”. Derfor gør han et stort nummer ud af at sikre sig, at der ikke er nogen hjemme på adressen, inden han bryder ind. Du kan minimere risikoen for indbrud ved at lade det se ud som om, at du er hjemme – også når du ikke er det. Med Philips’ såkaldte ”hue” LED-pærer, kan du via en app styre præcis, hvilke lamper, der skal tændes eller slukkes, og det er uanset hvor i verden, du befinder dig. Det eneste det kræver, er en profil til Philips Hue universet, en internetadgang og så er du kørende. Disse pærer er ikke indbrudsgodkendt på samme måde som en rigtig tyverialarm, men lys er de lysskys værste fjende, så mon ikke det afholder nogle fra at give sig i kast med netop din bolig.

Smarte vinduer

En af de ting, man kan gøre i forhold til at sikre sig, er at gøre det uklart for tyven, hvad der gemmer sig af designermøbler, dyrt inventar og lækre gadgets i hjemmet. Det kan man selvfølgelig gøre ved at gemme dem væk, men det er måske også pænt belastende, at skulle slæbe sit dyre anlæg, lækre fladskærm eller eksklusive designerstole frem og tilbage hver dag. I stedet kan man investere i et produkt, der hedder Smart Tint. Det er elektronisk toning til dine vinduer, som fungerer ved hjælp af en film, der sættes på ruden, som kan tones/sløres elektronisk. Det er altså smart! Ikke kun i forhold til indbrudssikring, men også i det daglige. Tænk at kunne slippe for persienner og gardiner, men stadig kunne skærme fuldstændig af for lys og/eller vindueskiggere. Foreløbigt findes Smart Tint kun som enkelt farvet toning, og det er ret dyrt (ca. 5000 kr. pr. m2), men denne teknologi skal nok vinde frem, og så er det nok kun et spørgsmål om tid, før du kan få alverdens animationer, farver og mønstre.

Med Smart Tint på dine vinduer, Philips Hue i dine lampefatninger og en smartphone i lommen, gør du det svært for indbrudstyven at vide, om du er hjemme eller ej.

vinduer_med_filt

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven − 4 =

1 Comment
  • Kevin Cui
    juli 15, 2017

    Vi er professionel producent af ovenstående “Smarte vinduer”, som nævnes, enhver, der er interesseret så kontakt os på http://www.oypdlc.com