Fri roaming i EU er en gave til turismen

2 Min læsning

For os der ikke orker slæbe rundt med en mursten af viden på tryk, er det vidunderligt at kunne nøjes med den rigtige viden på det rigtige tidspunkt. Fri mobilroaming er en gave til turismen, og til de mange kulturinstitutioner, der gerne vil formidle deres viden digitalt.

Nogle mobilkunder har haft fornøjelsen af fri roaming i længere tid, men nu er alle vi andre også kommet med. Og sikke en fornøjelse.

Så står man der i køen til Pompeii og kan læse op på historien og diskussionerne om, hvad det egentlig var, folk døde af (formentlig ikke aske, men en varmebølge på over 300 grader – bare hvis du nu blev nysgerrig).

Det er ofte sket for mig, at jeg på rejser har opdaget, at museer har apps, der formidler deres samlinger og viden. Det har jeg bare ikke kunnet bruge til noget. Dels fordi jeg ikke ved, at disse apps findes, før jeg står der, dels fordi mange apps ikke virker uden netforbindelse. Effektivt benspænd for udenlandske turister. Er man heldig, så har museet wi-fi, men det hjælper kun lige i situationen.

Pompeii har en app, der viser 3D-genskabelser af bygninger og gader – den hentede jeg ned, mens jeg stod i køen. Det er selvfølgelig ikke hele Pompeii, der er genskabt, for det er en stor by, men nogle af de centrale bygninger og steder. Appen kan både vise visualiseringen alene og kombineret med nutiden. Især det sidste er lækkert.

Vi brugte Google Maps som GPS i bilen og Spotify til underholdningen, men holdt os fra alt for meget YouTube, med mindre der var wi-fi, der hvor vi overnattede. Tilsammen brugte vi (to) personer cirka 6 Gb mobildata på to ugers rejse. Disclaimer: vi er meget aktive brugere på mobilen, men der var fx ikke teenagere med på turen. Så kan det godt være, vi var løbet tør for data sidst på rejsen.

Det var en kæmpe fornøjelse bare at kunne bruge løs af data på samme måde, som man ville gøre hjemme i DK. Til at finde gode steder at spise, parkering, overnatning og gode strande. Og vores udbyder gjorde det let for os at holde øje med dataforbrug, så der ikke var risiko for uafvidende at få en ekstraregning.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + 19 =

1 Comment
  • Simon
    februar 11, 2019

    Jeg kan kun være enig i at den frie roaming har været forløsende for rejsende. Man kan undre sig over det først sker nu, for det er en kæmpe fordel at man ikke skal spekulere på dyr mobildata, når man fx skal finde vej på ferien.

    Så længe man holder sig fra Youtube og lange videoklip, vil der ofte være rigeligt med GB på ens mobilabonnement. Selv når man er afsted 12-14 dage, er det sjældent man bruger over 5 GB.