5 hyggelige julefilm, du kan streame

af

Juletid er hyggetid, og hvad er mere hyggeligt end en god julefilm? Nettet bugner af skønne julefilm, du kan streame, så blænd op for ‘hjemmebiografen’ og luk julestemningen ind.

Elektronista har udvalgt 5 klassiske julefilm, som du kan streame/leje på nettet, og som garanteret kan bringe både smil og julehumøret frem.

1. Love Actually

D

en skønne romantiske julekomedie fra 2003 er efterhånden blevet en klassiker og tåler et årligt gensyn. Helst ved juletid, for nok er der hjerteskærende scener, men også også masser af glimt i øjet, gode grin og en god portion julestemning. I filmen følger vi otte forskellige par plus en række rørende bipersoner, der alle har deres hyr med at finde ud af kærligheden og ind til julefreden.

Kan streames/lejes påViaplay for 39 kr.

2. Bossen og Bumsen

Eddie Murphy shiner i denne fantastiske julefilm fra 1983, der foregår i New York og følger en gadebums, der fra den ene dag til den anden bytter liv med en mangemillionær. Hvorfor? Fordi mangemillionæren og hans lige så rige ven indgår et væddemål… Det er både komisk, rørende og tankevækkende. En klassisker, som altid tåler et gensyn, og som både bringer både julestemningen og smilene frem.

Kan lejes på blockbuster.dk for 19 kr.

3. Polar-ekspressen

Polar-ekspressen er egentlig en børnefilm, men den kan i den grad også få voksne julehjerter til at smelte. Den animerede film er et rigtigt juleeventyr om en dreng, der har mistet troen på julen. Men juleaften bliver han pludselig hentet af et magisk juletog, og så starter eventyret…

Kan streames/lejes påViaplay på 29 kr.

4. Et Juleeventyr

Et rigtigt juleeventyr om gnieren Ebenezer Scrooge, som kun går op i penge og synes julen er totalt opreklameret.

Der sker dog noget, da den tilsyneladende hjerteløse Scrooge en julenat får besøg af et spøgelse.

Et fantastisk julefim baseret på det klassiske Charles Dickens-eventyr fra 1843 (originaltitel: A Christmas Carol). Som i Dickens andre eventyr er der ikke dømt sødsuppe, men alvor og socialrealisme. 

Kan streames på Netflix

5. Bridget Jones’ Dagbog

Vi kommer ikke uden om Bridget Jones’ Dagbog (2001), der både byder på romantik, komik og ikke mindst verdens sejeste julesweater. Den bliver båret af legendariske Mr. Darcy spillet af Colin Firth. Med i filmen finder man også Hugh Grant i en historisk usympatisk rolle som playeren Daniel Cleaver.

Lej den for 19 kr. på blockbuster.dk

Har du bibilotekskort, kan du også låne eller leje den på filmstriben.dk

 

 

2 Svar
 • Tina
  december 13, 2018

  God sen julehygge aften!
  God film inspiration, der var lige en enkelt film jeg endnu ikke har fået set med min datter:-)
  Hilsner og god filmhygge:-)

 • Dinna Madsen
  december 21, 2018

  Har I tjekket for gode julefilm på filmstriben.dk?
  Der er bl.a. Polarekspressen, Love Actually, Peddersen og Findus – Nissemaskinen og Cirkeline (https://fjernleje.filmstriben.dk/list?type=local&key=9047fc3d5ddebc64b34f5f35c0c3cdb2).
  Du kan se filmene via din pc, via app til både iOS og Android, som kan “smides op” på dit fjernsyn – ligesom de streamingtjenester, man skal betale for.
  Og det koster kun et medlemskab af dit lokale folkebibliotek, som du allerede betaler for via skattebilletten!
  Hilsen bibliotekaren

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *