Er dit barn stadig bange for Momo?

af

N

ej Momo kan ikke hacke sig ind i hverken Whatsapp eller en Youtube video. Vi har tidligere skrevet om “Momo-udfordringen“, og den bekymring det bizarre internetfænomen har skabt blandt især børn. Men Momo er IKKE en sikkerhedsstrussel som sådan. Det er en ondsindet prank, og folkene bag hacker sig IKKE ind på dit barn telefon. Barnet skal acceptere henvendelsen fra Momo før en samtale kan igangsættes. 

Der går rygter om at Momo har hacket sig ind i ellers uskyldige Gurli Gris videoer på Youtube. Det der sker i praksis er at nogen tager en Gurli Gris video, redigerer Momo ind midt i filmen og lægger videoen op på en ny kanal. Det skræmmer selvfølgelig børn, som tror de ser en almindelig tegnefilm. Men det er IKKE et hack. 

Det bedste du som forældre kan gøre, når dine børn møder skræmmende ting på internettet, er at tale med dem om det. Også inden de ubehagelige oplevelser opstår.  

  • Tal jævnligt med dit barn om sikker digital adfærd; aftal hvilken slags hjemmesider de ikke må besøge og gør det klart hvorfor det er sådan.  
  • Vær åben. Børnene skal gerne kunne tale med en forælder, hvis de har oplevet noget, der har gjort dem utrygge. Det tør de ikke hvis du er fuld af fordomme.
  • Barnet skal heller ikke tilføje folk, de ikke kender, til deres kontaktliste på telefonen. I en online verden er ikke alle ærlige omkring hvem de er.
  • Aktiver sikkerhedsindstillinger; autoplay skal slås fra og forældrekontrol bør installeres, så børnene ikke ser noget, de ikke bør se.
  • Gør brug af “mute, block and report” indstillingerne. Dette vil beskytte dem mod skadeligt indhold.
  • Del aldrig personlig information, såsom telefonnummer, adresse osv. med folk, du ikke kender.
  • Mind barnet om at hvis noget virker for godt til at være sandt, så gælder det om at holde sig væk.

Vi har taget udgangspunkt i sikkerhedsvirksomheden Kaspersky liste af gode råd.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *