#Nytfrayogamåtten Appbefalinger og tips der får os gennem krisen

af
Featured

I en daglig lille Instagram video med #nytfrayogamåtten kommer jeg med appbefalinger, tips, tricks, tanker og idéer til hvordan vi kan komme bedst muligt gennem krisen. DM meget gerne tips og idéer til hvad der virker for dig og din familie. Følg med på @elektronistadk. Herunder opdaterer jeg løbende nye anbefalinger fra #nytfrayogamåtten.

Jeg ved noget om apps og teknologi, og lige nu hvor vi ikke kan mødes analogt, er det digitale møde og de digitale tjenester nok endnu mere relevante end nogensinde. Jeg vil gerne dele det, jeg ved, og håber på det måske endda kan hjælpe lidt.

Fysisk helbred
Down Dog Yoga app– den jeg bruger og den er Corona gratis lige nu.
Find også gratis yogavideoer på youtube

7 minute work out– sved på panden og pulsen op. Godt supplement til yoga. Du kan også sammensætte dit eget program.

SATS app’en– Du kan deltage i gratis livetræninger genne fitnesscentret SATS. Vælg mellem flere forskellige slags livestreams.

Håndhygiejne2– app som guider sundhedspersonale og nu også dig og dine børn til de rigtige håndhygiene.

Mentalt helbred
Hello Mind- Hyponose app som har sessions til alt fra fobier til sygdomsangst og søvnløshed. De 25 minutter en session varer bringer ro i krop og sjæl.

5 tips som reducerer Corona-angst– jeg har samlet en hel guide med apps og online programmer som hjælper på angst. Mange er gratis lige nu.

Headspace- meditations app som jeg har brugt i mange år. Jeg køber det årlige abonnement, men det er også muligt at køre nogle gratis programmer. Især godt mod dårlig søvn. Fx. er der SOS nattehjælp, hvis man vågner og ikke kan sove.

Socialt
Spiseudehjemme.dk – Hvis du gerne vil have at dine lokale restauranter overlever krisen, så er det nu du skal støtte dem. På sitet spiseudehjemme.dk kan du se hvilke restauranter i dit lokalområde som bringer lækker restaurantmad ud. Hvad med at invitere kæresten eller dit Tinder-crush på den digital date over Skype mens I begge har bestilt mad hos jeres yndlingsrestaurant.

Hæng ud med vennerne (digitalt)– Der er heldigvis mange måder vi kan mødes på, selvom vi ikke må være fysisk sammen. Aftal et tidspunkt med vennerne og hold fredagsbar, fødselsdag, middag eller bare cocktail-hour. Brug fx. Skype, Google Hangout, facebook eller whereby.com hvor I kan være op til 12 mennesker sammen.

Nyheder
DR Ultra Nyt– ja selvom du er voksen er det faktisk en af de bedste nyhedskilder, hvis du gerne vil være godt opdateret uden de helt store breaking bjælker og skræmmesirener. En sikker vej til unødigt stress er at tjekke nyheder på alle medier hvert andet minut. Tjek nyhederne som du tjekker vejret. En eller to gange om dagen. Så er du nok informeret og kan få lidt ro resten af dagen.

Genstart– podcast som går i dybden med aktuelle nyhedshistorier, så man næsten ikke kan slippe dem. Knud Brix er vært.

Underholdning
Monument Valley- utrolig smukt og interessant spil, som aktiverer de små grå, samtidig med at hjernen slapper af og ikke tænker på andet. Meget meditativt. Absolut de 35 kr. værd, som du alligevel lige nu ikke skal bruge på kaffe.

Streaming– Du har sikkert allerede mindst ét streamingabonnement. Men husk de fleste streamingtjenester tilbyder en gratis testperiode på 30 dage. Du kan sikkert få mere ud af de 30 dage lige nu end normalt. Prøv Netflix, HBO, Apple +, Viaplay, TV2Play, Spotify ect.

Læg et puslespil- lyt til podcast imens.

Bøger
Audible- Du slipper helt for at gå ud, hvis du køber dine bøger som lydbøger. Hos Audible har jeg et abonnement, hvor jeg får en credit til én bog om måneden. Du kan sagtens købe flere. Audible er på engelsk. Du kan også vælge Mofibo, hvis du helst vil have danske bøger.

Det hele handler ikke om dig af Niels Overgaard– Den mest hands on bog som med udgangspunkt i de gamle stoikere giver dig konkrete tips til hvordan du fokuserer på det du kan gøre noget ved, og slipper det du ikke kan.

Kunsten at være fucking ligeglad– New York bestselleren som er blevet kaldt “the self help book to end all self help books”.

Podcasts

Den korte Coronavis- Kirsten Birgit og Rasmus mødes dagligt på Bing-lounge og drøfter Corona, politik og sodavand. Spydigt og skønt som altid.

Her går det godt- Esben Bjerre og Peter Falktoft tager uhøjtideligt fat på Corona og bagværk. Hyggeligt, afslappende, godt selskab.

Help me be me- selvhjælp som du godt gider. Få konkrete tips til alt fra parforhold og personlige relationer til angst og traumer og perfektionisme. Lige nu episode 127 med konkrete tips til Corona angst.

Streaming
Atypical på Netflix- Rørende og sjov feel good serie om livet i en familien hvor teenagesønnen er autist og teenagedatteren lidt usikker på sin seksualitet.

McMillions på HBO- vanvittig dokumentarserie om et kæmpe scam med McDonals lotterybilletter. Den skuffer ikke!

Kultur
Gå gratis i Det Kongelige Teater– Du kan streame operaen Orfeus eller se balletten Napoli ganske gratis lige nu på detkongeligeteater.dk Hvad med at invitere kæreste på en kulturel sofadate?

Besøg Guggenheim i New York– Brug Google maps til at vandre virtuelt rundt i det ikoniske, unikke museum og zoome ind på værkerne. En fin måde at opleve et af verdens flotteste museer.

Se film på CPHDox– Landets bedste dokumentarfilmsfestival lavede et agilt omskifte til en online festival. Og der er mange virkelig gode techfilm i år. Se fx. iHuman om kunstig intelligens eller Robolove.

Gratis livekoncerter med danske bands– Saml vennerne til øl og en livekoncert i aften. Fang programmet på Coronakoncerter.dk

Se værker på Statens Museum for kunst– Museet er lukket men samlingen er åben. Udforsk kunstværkerne hjemmefra med ungerne eller alene.

Du kan følge de daglige tips fra Christiane i #nytfrayogamåtten på instagram. Videoerne bliver efterfølgende lagt på Elektronistas Youtube kanal.

Vi er allesammen havnet i en meget bizar situation. For de gamle og svage kan den være dødsensfarlig. For os andre griber den voldsomt ind i livet, familien, parforholdet, jobbet, økonomien og måske også det mentale helbred.

Det gælder om at blive inde, og lige nu kan vi mærke savnet af den frihed, vi normalt tager for givet. Men vi skal nok komme igennem det- sammen hver for sig. Hvordan kan du hjælpe? Kan du handle ind for en ældre medborger? Kan du købe et gavekort til din frisør eller kosmetolog? Kan du handle i de små lokale butikker? Kan du give slip på hyggeaftaler med vennerne? Kan du lade være med at hamstre?

6 Svar
 • Jais Ikkala
  marts 17, 2020

  Tak for at vi bliver nævnt på listen. :) Bare til orientering har vi et kæmpe udvalg af engelske titler.

 • Christoffer
  marts 18, 2020

  Du har mange gode forslag med. To ekstra tip kunne være at gå på Youtube og søge på emner man synes er relevante. Det andet kunne være at gå på iTunes og søge i podcasts. Der er mange gode podcasts derude :-)

  Go’ bedring Danmark

 • Keld Hemmingsen
  marts 20, 2020

  Gå på masser af museer sammen med Google Arts and Culture.
  Du kan også tage et billede af dig selv, så finder app’en billeder der ligner dig og den fortæller hvilket museum det hænger på.

 • helle ibsen
  marts 20, 2020

  Randers Regnskov har succes med at sende live biologiundervisning 1/2 time på hverdage. Selv om mange voksne ser med så er det mest for børn. Og så er der live-udsendelse kl. 11.30 når dyrene i regnskoven skal fodres. På søndag skal vi se jaguarerne.

  • helle ibsen
   marts 20, 2020

   via Facebook

 • Jesper Jensen
  marts 26, 2020

  Tak for de mange fine forslag! De forskellige podcasts kendte jeg allerede til, men ellers var alt stort set nyt. Særligt de tips til, hvor jeg kan fysisk kan holde mig i gang, vil jeg benytte mig af!

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *