Peberspray går online- men gider vi det?

af

Med lovliggørelsen af peberspray i Danmark kommer produktkategorien til at udvikle sig. Og det betyder selvfølgelig at vi også kan forvente en SMART Peberspray med tilhørende app. 

P

eberspray er blevet legaliseret til hjemmebrug i Danmark. Hvorfor forstår jeg virkelig ikke. Siden hvornår har flere våben betydet et mere sikker samfund? Helt bizart er det at peberspray kun må bruges i eget hjem. Det vil sige, at det kun kan blive aktuelt i de situationer, hvor man er udsat for indbrud. Og kun mens man er hjemme. Samtidig bliver det mere strafbart at bruge peberspray i forkerte situationer, så man skal altså også lige overveje, om der virkelig ER tale om en tyv, før man trykker på knappen. 

DF som jo i store træk baserer deres politik på angst er selvfølgelig ret vilde med idéen. Samtidig har Det Kriminalpræventive Råd meddelt, at “der er gode grunde til at tro, at lovforslaget vil kunne eskalere vold”

Men én ting er sikkert. Når et produkt bliver lovligt opstår der innovation indenfor produktkategorien (Se blot kreativiteten der bliver udfoldet indenfor handlen med legaliseret hash i USA). Derfor kan vi sikkert også forvente at den digitale peberspray The defender dukker op i Danmark. Ikke nok med at den sprayer ubehagelig peberspray ud i rummet, den er også online og forbundet med en app. Og så tager den et billede og tilkalder assistance samtidig med at man affyrer den. Folkene bag The defender lover “peace of mind” for “kun” 179 dollars. Men sagen er jo den, at intet våben kan give dig peace of mind. I virkeligheden skaber det blot mere utryghed og flere paranoide tanker om potentielle overfald som slet ikke hænger sammen med den reelle risiko. Eller hva?

2 Svar
 • Kim Bülow
  januar 18, 2019

  Så præcist og velskrevet!

 • Ms Nielsen
  januar 18, 2019

  Jeg vil gerne have en peberspray til skovture. Efter ulven er kommer til DK, er jeg ikke tryg ved at gå tur med den lille hund.
  Hvis ulven er så sky, som ulvefortalerne påstår, får jeg aldrig brug for den. Kommer ulven – trods mange påstande om det modsatte – så tæt på, at jeg kan ramme den med en peberspray, tager ulvetilhængerne fejl, og den lille hund og jeg redder livet.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *