Gamer-nyt: Nu kommer Google Stadia

3 Min læsning

De første spil til Google Stadia er på trapperne. Elektronista guider dig til, hvornår de kommer, hvad det hele kommer til at koste og alt, hvad du ellers skal vide om Google Stadia.

På Googles pressekonference i starten af juni 2019 blev de første spil til den ambitiøse streaming platform Google Stadia præsenteret. Her kan du streame spil af højeste kvalitet, uden du behøver have en kraftig PC eller en konsol stående hjemme i stuen.

På pressekonferencen blev Google mere konkrete med, hvor du kan spille Google Stadia, og hvad det hele kommer til at koste. De fremviste også den første bølge af spil og gav et bedre indblik i hele Stadia-oplevelsen. 

De første Stadia-spil

Google fremviste en parade af imponerende spil med titler som ‘Ghost Recon: Breakpoint’ og det kommende ‘Doom: Eternal’ ville være at finde på Google Stadia i år. Du kommer også til at spille rollespillet ‘Baldurs Gate 3’ på Google Stadia, som er efterfølgeren til klassikeren ‘Baldurs Gate 2’ fra år 2000.

https://youtu.be/nx21mOYsb2k

Ved lanceringen af Stadia i november vil du også kunne spille det sublime Destiny 2, og det følger endda med i Googles “Founders Pack”, der er en komplet startpakke til Stadia.

Hvor og hvornår

Google Stadia bliver lanceret herhjemme til november, og der vil være to måder at få adgang til Google Stadia:

Du kan betale 69 kr om måneden for adgang til ‘Stadia Pro’, som vil give dig et løbende katalog af forskellige spil, men du kan også bare købe de spil du gerne vil spille.

Kataloget af spil, der er inkluderet i ‘Stadia Pro’ abonnementet vil være en bred pakke af titler, men det vil ikke være de nyeste af de nyeste spil. Dem skal du købe separat.

Den anden måde at spille Stadia på er ved hjælp af ‘Stadia Base’, som er en gratis udgave af tjenesten. Her får du ikke et konstant katalog af spil, men blot mulighed for at købe de individuelle spil, du gerne vil spille. Ved lanceringen til november, vil det ikke være muligt at få adgang til ‘Stadia Base’. Det vil først være fra 2020, at gratisudgaven bliver gjort tilgængelig.

Forskellen mellem de to tjenester er ikke bare de spil, der følger med i ‘Stadia Pro’ men også, at ‘Pro’-versionen giver dig adgang til at spille alle spillene i 4K-opløsning, mens det i gratisudgaven er begrænset til almindelig 1080P HD-opløsning.

Pris og lancering

Du kan enten spille Google Stadia-spil fra din egen computer (med en Chrome browser), tablet eller Chromecast sammen med en Google Stadia-, Xbox- eller Playstation-controller.

Vil du spille på dit fjernsyn, skal du bruge en Chromecast Ultra, og her har Google en ‘Founders Pack’ klar til dig, som koster 999kr. Her får du en Chromecast Ultra, en Stadia-controller, et eksemplar af spillet Destiny 2 og tre måneders abonnement til Stadia servicen. Efter de tre måneder, skal du betale 69kr om måneden for fortsat adgang til servicen.

Du kan købe Stadia Founders Pack via Googles egen webshop.

Hvad er Stadia

Google Stadia er Googles forsøg på at konkurrere med spilplatformene Playstation, Xbox og Nintendo Switch. Modsat den klassiske konsol, du kobler til fjernsynet og spiller på, så foregår det med Stadia via Googles mange datacentre over hele verden.

Det eneste du har brug for derhjemme, er en Google Stadia controller og en Chromecast, eller et hvilket som helst device derhjemme, der kører Google Chrome. Spillene bliver så streamet direkte til dig fra Googles servere, og fordi det hele bor hos Google, kan de løbende opgradere deres udstyr og levere pænere og mere ambitiøse spil som tiden går.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × one =

2 Comments
  • Martin
    juni 12, 2019

    Det er virkelig en spændende udvikling indenfor gaming! Jeg tror jeg ender med at købe når det er tid.

  • Lukas
    juni 13, 2019

    Er det ikke noget med, at man skal have en 35 MB/s forbindelse for at kunne streame spil i 4K? Det virker som en virkelig aggressiv brug af bandwidth (og belastning af klimaet, sammenlignet med de normale spilkonsoler.)