Gaming-drama: Legende har snydt sig til rekord i kendt retrospil

2 Min læsning

Retrospil-verdenen er blevet rystet i sin grundvold, efter det er kommet frem, at den regerende verdensmester og rekordholder i retrospillet Donkey Kong har snydt sig til førstepladsen.

Det hele handler om Donkey Kong. Arkadespillet fra 1981, hvor Jump Man (en figur, der senere blev til Super Mario) skal løbe fra bunden af skærmen og op til toppen for at redde prinsesse Pauline fra en stor abe, der har taget hende til fange.

Selvom Donkey Kong er et ældgammelt spil, så bliver det stadig spillet rigtig meget i retrospil-miljøet. Kongen af Donkey Kong hedder Billy Mitchell. I 2010 sikrede han sig verdensrekorden i spillet, og siden har ingen kunne skubbe ham af tronen.

Verdensrekorden er falsk

Lige indtil for kort tid siden, hvor en person ved navn Jeremy Young har fundet beviser for, at Billy Mitchell ikke har helt rent mel i posen. Skal en highscore og dermed en rekord være gældende, skal den nemlig opnås på en original Donkey Kong-arkademaskine.

Billy Mitchell

Jeremy Young har fundet ud af, at Billy Mitchell med al sandsynlighed ikke har spillet på en original arkademaskine, men i stedet brugt en emulator (MAME) på sin computer. Ved at kigge på måden, hvorpå rækken af elementerne på skærmen bliver vist, opdagede Jeremy Young, at BIlly Mitchel formentlig har brugt MAME. 

En på arkademaskine tegnes elementerne nemlig fra højre mod venstre i en fast rækkefølge. Mens MAME tegner dem i klumper, som tilnærmelsesvis ligner metoden, en arkademaskine tegner dem på. Kun ved at analysere ned på millisekunder har Jeremy Young kunne afsløre, at Billy Mitchell med alt sandsynlighed har brugt MAME.

Konsekvensen af at bruge MAME og ikke en original maskine, kan være mange. Billy Mitchell kan i værste fald have snydt ved, at ændre måden spillet fungerer på eller justeret dele af spillet, så alting falder ud til hans fordel undervejs i spillet.

En gif af Donkey Kong spilleren Chris Gleed, som viser hvordan spillet på en traditionel arkademaskine tegner elementer fra højre mod venstre

Fordi Billy Mitchell nu er mistænkt for snyd, er hans rekord fra 2010 blevet slettet fra hjemmesiden Twin Galaxies, som er den mest anerkendte verdensrangliste for arkadespil og Billy Mitchell er ikke længere kongen af Donkey Kong.

Billy Mitchell er ikke længere en legende

Det har udløst ramaskrig fra retrospilverden, og Billy Mitchell har været ude i medierne og sagt, at beskyldningerne er falske, og at han vil have, at de indsendte bånd med dokumentationen for hans rekord bliver offentliggjort.

Hvad udfaldet bliver, og om Billy Mitchells rekord bliver valideret eller ej, er endnu ikke afgjort.

Hvis du vil vide endnu mere om Donkey Kong, Billy Mitchell og hele retrospil-scenen, så kan dokumentarfilmen ‘King of Kong’ varmt anbefales.

Dokumentarfilmen vises ikke længere på danske streaming-tjenester, men du kan finde et eksemplar af filmen på DVD på steder som Amazon.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.