Gaming: Sommerens sidste dage byder på samuraier og Super Mario

5 Min læsning

Tag hul på sommerens sidste dage i selskab med en håndfuld geniale spil. I vores guide anbefaler vi det blændende samuraispil “Ghost of Tsushima”, og et helt ny fortolkning af Super Mario du ikke har set før.

Ghost of Tsushima er det perfekte spil til sene sommernætter og regnfyldte weekender

Velkommen til den japanske ø Tsushima, året er 1274 og starten på en seks år lang krig er skudt. Den mongolske hær ankommer til øens kyst og vil starte deres invasion af Japan. Alt dette er ikke bare en lille del af verdenshistorien, men også den baggrund der skyder det nye Playstation 4 actionspil – “Ghost of Tsushima” igang.

Spillets første øjeblikke udspiller sig da den mongolske hær går i land, og du træder i skoene på samuraien Jin, der er med til det første store slag mellem samuraierne og den mongolske hær. Efter en brutal, og kort, kamp er næsten alle samuraier på øen slået ihjel. Jin bliver efterladt døende på stranden, alt imens den mongolske hær overtager øen.

Ghost of Tsushima Doesn't Make You Choose Between Samurai and ...

Derfra starter Jins rejse gennem landet for, at forene de sidste brudstykker af modstand der er tilbage i ét sidste, desperat, forsøg på at vinde deres hjem tilbage fra den invaderende hær. Historien om Jins kamp for at tage Tsushima tilbage er ganske godt fortalt, og den formår at være en konstant drivkraft for dig, så du udforsker øen og bliver en mægtig samurai.

Som en samurai handler spillet rigtig meget om intense sværdkampe. Hvert et slag tæller, hver en parade og bevægelse er vigtig, for du er som regel i undertal under hver eneste slåskamp. Det giver en herlig intens oplevelse, hver gang du møder fjender på din vej og følelsen af at enhver fjende kan give problemer, hvis du ikke passer på.

Du behøver dog ikke være den ærefulde samurai, der står foran dine fjender og kæmper dueller. “Ghost of Tsushima” giver dig også friheden til at håndtere alle situationer som var du en usynlig skygge, der bevæger dig igennem en fjendtlig lejr og dræber alle uden at give en lyd fra dig. Til sammen giver det en masse frihed i hvordan du vil håndtere spillets mange situationer, og spillet giver dig altid værktøjerne til, at håndtere en situation på den måde du vil håndtere.

“Ghost of Tsushima” er på mange måder ikke et specielt banebrydende eller innovativt spil. Det som det mangler i den kategori gør det til gengæld op for med et sjovt, komplekst og udfordrende kamp-system samt den enorme fornøjelse det er at udforske billedskønne Tsushima på hesteryg. Hvis spil som Assassins Creed: Odyssey og The Witcher er lige dig, så vil du elske Ghost of Tsushima.

Du kommer til at elske Ghost of Tsushima hvis:

  • Spil som Assassins Creed er lige dig
  • Du altid har drømt om det ultimative samuraispil

Ghost of Tsuhima fås til Playstation 4 og er set til 398,- kr.

Super charmerende, sjovt og sprudlende med kreativitet i papir-udgave af Super Mario

Når man ser ordene “Super Mario” stå på æsken af et spil, så føler de fleste af os ret sikre på hvad det er for en oplevelse der er i vente. Serien har gjort sig verdensberømt på, at den italienske blikkenslager hopper på fjender og redder Prinsesse Peach fra onde skurke. Alt sammen i den velklædte platforms-stil.

Men alt det bliver smidt ud af vinduet i Paper Mario spilserien, der nu gør sit første indtog på Nintendo Switch. I stedet for at du skal hoppe på fjenderne for at besejre dem, så foregår det i Paper Mario universet ved, at du og dine modstandere skiftes til at slå på hinanden indtil en af jer dør. Det er et radikalt skift i Super Mario-traditionerne. Men bare rolig, det er stadigvæk vanvittigt sjovt og underholdende selvom tempoet er lidt langsommere end man er vant til.

Paper Mario: The Origami King review — The best Paper Mario to ...

Udover den store forskel i måden du håndterer fjender på, så er Paper Mario også et spil der er sprængfyldt med fantastisk skrevne jokes, og massevis af små referencer til hele Nintendos brede univers af spilfigurer. Det er et spil der er lige så sjovt at spille, som det er læse hver eneste skilt, joke og bid af tekst som spillet smider efter dig. Det minder på mange måder om de bedste Pixar-film, hvor der er jokes som både voksne og børn kan grine af, men så er der også jokes som kun de voksne vil forstå.

Samtidig foregår det hele i et papir-univers, hvor det næsten føles som om at du kan prikke hul på skærmen og løfte papiret ud i den virkelige verden. Det er utroligt kreativt, og spillet bruger dets visuelle univers til mange gode jokes.

Paper Mario: The Origami King er et helt utroligt kreativt, underholdende og sprudlende spil fyldt med skøre påfund og idéer. Hver eneste gang du tror, at nu har spillet ikke flere jokes oppe i ærmet, så trækker det et uforudset es frem, mens du sidder med et stort smil i sofaen.

Du kommer til at elske Paper Mario hvis:

  • Du vil prøve et meget anderledes Super Mario spil
  • Du er klar på timevis af gode jokes, og skæve figurer

Paper Mario: The Origami King fås til Nintendo Switch og er set til 390,- kr.

Bizart kultspil får en lige så bizar efterfølger i detektivspillet Deadly Premonition 2

For knap ti år siden udkom det japanskudviklede detektiv spil “Deadly Premonition”. Det blev aldrig til en bragende kommerciel succes, men spillet fik i stedet en meget dedikeret lille fanskare der elskede det dybt bizarre spil.

REVIEW | Deadly Premonition 2: From Japan, with love

Langsomt fik flere øjnene op for det første spils særprægede univers og historie, om FBI-agenten Francis York Morgan med to personligheder der bor i ham. Nu er der gået ti år, og det første spil har kultstatus, så der er meget pres på den ventede efterfølger.

Og Deadly Premonition 2 er på alle måder ligesom det første spil. Det er dybt bizart, til tider usammenhængende og er et spil langt fra alle kommer til at elske. Du spiller igen som FBi-agent Francis York Morgan, der skal finde en seriemorder dybt nede i Sydstats-Amerika. Her er myg og soulfood i lange baner, mens du udspørger lokalbefolkningen, finder spor og langsomt sætter mysteriets brikker sammen i en blanding af gådeløsning og action.

Deadly Premonition 2 er et spil som en helt bestemt niche vil elske, og være i stand til at acceptere alle spillets skæve problemer. Det er absolut ikke et spil for alle, men falder du for Francis York Morgan og det ekstremt bizarre univers som spillet befinder sig i, så falder du pladask for det.

Du kommer til at elske Deadly Premonition 2 hvis:

  • Du elsker at være den eneste i din omgangskreds der har set dén der niche-film ingen andre kender til
  • Du vil se en anden slags spil end de super polerede produkter med tre-cifrede million budgetter

Deadly Premonition 2 fås til Nintendo Switch og er set til 302,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × four =

No Comments Yet.