Geniale gadgets til skituren

6 Min læsning

Skiluffer med indbygget varme og skibriller med display, der viser, hvor langt og hvor hurtigt, du kører. Eller hvad med en drone til at lave fede optagelser af dig og vennerne, der suser ned ad bjerget? Elektronista guider dig til skiferiens bedste gadgets.

Som følge af vores forunderlige verden er der efterhånden ikke nogen grænser, for hvad der kan lade sig gøre. Alt digitaliseres, og inden vi kigger os om, er den der film, Surrogates med Bruce Willis, pludselig virkelighed.

Okay, der går nok lige et par år, før det er en realitet. Indtil da, må vi nøjes med det, vi har, hvilket ikke er så lidt, skulle jeg hilse at sige.

Nu er den digitale overhaling nemlig nået vores kære skiferie, som ellers ikke har været præget af den store innovation siden dens opfindelse tilbage i 1850, andet end skiene ikke længere er lavet af træ, og så var der vist også de her smarte carving-ski, som kom til engang i halvfemserne.

En af de ting som jeg altid har sat mindst pris på, når turen gik til alperne, er kulde. Her kan jeg i særdeleshed referere til fingrene, som plejer at være istapper godt halvdelen af tiden.

Not anymore. Altså hvis jeg lige smider et par tusinde kroner.

Skiluffer med indbygget varme

geniale gadgets til skituren

For i dag køber jeg jo bare et par skiluffer med indbygget varme, der kan slås til og fra med et enkelt tryk på en knap. For mit vedkommende vil det med al sandsynlighed betyde, at kvaliteten af skiferien vil stige markant. Der er nemlig ikke noget som frosne fingre, der kan sætte en dæmper på humøret.

Seirus hedder virksomheden bag de innovative luffer, hvis portefølge af innovative produkter i det hele taget er ret bred. Skulle du eksempelvis også lide af kolde tæer, er det ligeledes et problem, som Seirus har en løsning på.

Verdens mest avancerede skibriller

geniale gadgets til skituren

Man plejer at sige, at man aldrig bør gå ned på udstyr, og det er der særligt mange mænd, der tager ret bogstaveligt – mig selv inklusiv. Derfor er der også alle mulige gode grunde til at skifte de gamle skibriller ud med verdens pt mest avancerede skibriller.

Som du kan se på ovenstående billede, ser det også ret futuristisk ud. Helt kort fungerer det på den måde, at du i hjørnet af skibrillerne har en lille skærm, der fodrer dig med forskellige informationer, der gør hele oplevelsen på ski interaktiv og langt federe.

Hvor fedt er det ikke at vide, hvor hurtigt det går ned ad bakken LIGE NU??? Hvor langt man har kørt. Have et overblik over vejrudsigten og mange andre fede ting?

Ret fuc**** fedt, hvis nogen skulle spørge mig. Du kan læse og se mere på blandt andet denne skigadget-guide, men selvfølgelig også Recon’s officielle hjemmeside, som er virksomheden bag de innovative skibriller.

Trådløse in-ears fra Bang & Olufsen

geniale gadgets til skituren

Det kan godt være, at de fleste vil sige, at det er skide asocialt at høre musik, når man står på ski sammen med vennerne, men der er altså ikke ret mange ting i livet, som kan konkurrere med fuld fart ned ad pisten med blå himmel, høj sol og ens yndlingsmusik i ørene.

Som du måske har bemærket er de trådede hørebøffer så småt ved at blive erstattet af de trådløse. Selv de små in-ears er blevet trådløse. Jeg har selv et par Miiego in-ears.

Selvom de er flotte nok, er jeg bare ikke specielt imponeret, hvad angår lyden. Det er nemlig således, at trådløs lyd ganske enkelt bare ikke kan hamle op med trådet lyd.

Til gengæld kan det være næsten lige så godt, og her skulle Bang & Olufsen seneste skud på stammen, B&O H5 efter sigende være markedets bedste bud på et par solide trådløse in-ears, hvor lyden er til at holde ud.

Jeg har ikke selv testet dem, men jeg kan garantere, at det er enormt rart med et par in-ears, hvor du ikke skal bøvle med ledningerne hele tiden. Noget som med sikkerhed ville komme dig til gode på løjperne.

Mavic Pro – dronen du kan have med over alt

geniale gadgets til skituren

Drones are the new black, tror jeg vist roligt, jeg kan sige uden at få et rap over nallerne. For lige så hurtigt som offentlige instanser gør deres bedste for at regulere dronerne ihjel, er salget af dem proportionelt stigende.

En af årsagerne er, at dronerne er blevet meget mindre. Du skal ikke længere betale flere tusinder kr. i overvægt, når du skal have den med på ferie. Det gør altså det hele noget nemmere. En drone giver pludselig mening.

Tidens vel nok hotteste drone er, ikke overraskende, fra DJI, som er bedst kendt for deres Phantom droner. Navnet på den nye er Mavic Pro and it fits in the palm of your hand. Bogstaveligt talt.

Derfor er den også ideel at have med på skiferien.

Overvej nogle lækre optagelser dig og gutterne kunne lave med seks fulde dage på pisterne. Fordelen ved denne skigadget er, at det ikke er en specifik skigadget. Du kan være helt sikker på, at den også kommer til at skabe varme og glæde, hvad end det er hiking, kajaksejling, cykling eller andet, du bruger din tid på.

Vandtæt cover til din smartphone

geniale gadgets til skituren

Vi har vores smartphone med os rundt 24/7, uanset hvor vi er i verden. Derfor skal den naturligvis også med op på bjerget. Men har du overvejet, at din smartphone med god sandsynlighed vil blive udsat for sne, vand og kondens?

Det kan du være helt sikker på, hvorfor et vandtæt cover er et absolut must.

Indtil for ikke så længe siden, har vandvætte etuier til smartphones generelt været helt igennem elendige, hvorfor de færreste ejer et. I dag er det anderledes. Der er nemlig nogle kloge hoveder, som også har bidt mærke i de mange elendige vandtætte covers, hvilket har motiveret dem til at finde den rigtige løsning, som man rent faktisk gider benytte sig af.

FRÉ er navnet på coveret, som, foruden at være vandtæt, også dirt-, snow- og dropproof. Og så kan du endda bruge telefonen, samtidig med den er pakket ind.

Herligt? Ret meget.

En powerbank til al slags terræn

geniale gadgets til skituren

Med dine avancerede skibriller, opvarmede skiluffer, iPhone, trådløse in-ears og sikkert mange andre elektroniske apparater i rygsækken er en powerbank et essentielt værktøj, når du er ude på ski en hel dag.

Sådan en powerbank bør dog ikke være hvilken som helst powerbank. Her har du nemlig samme problematik som med smartphonen: at vand og så videre risikerer at ødelægge apparatet.

Nå, men du skal have fat i en All Terrain+ powerbank, som er detheleproof.

Med 5500 mAh er der nok til et par opladninger af din iPhone, hvilket skulle være nok til én dags forbrug. Men husk lige at oplade den, når du kommer hjem fra løjperne. Også selvom der er afterskiing med 1 liters fadølskrus og DJ Ötzi bragende fra højtalerne.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + thirteen =

No Comments Yet.