GIV SMARTPHONES EKSTRA JUICE PÅ KØKKENBORDET

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Smartphones er dejlige på mange måder, men det er ikke særlig smart, at man hele tiden må have fat i opladeren for at holde telefonen kørende.

borde med trådløs 1

Er man to, er der dobbelt så mange opladere at holde styr på. Og er man i en familie med halvstore børn, flyder opladerne overalt – eller ingen kan finde netop sin.

Trådløs opladning synes som en rigtig god idé, men den giver egentlig først rigtig mening, hvis man kan lægge sin smartphone mange steder i boligen, hvor den kan trækker ny energi.

Det er netop, hvad kemigiganten Dupont har i sinde. Firmaet fremstiller nemlig Corian bordplader, som i Danmark kendes bedst fra køkkenborde.

borde med trådløs 2

Dupont Corian fås i mange farver, og i princippet er der ikke noget i vejen for at bruge materialet til f.eks. skriveborde, sofaborde, sengeborde, vinduesbænke, cafeborde eller som dele af andre møbler.

Duponts lille hemmelighed ligger i, at man støber et lag med trådløs elektronik i bordpladen, så smartphonen blot skal lægges oven på for at blive ladet op.

Dupont er gået i samarbejde med den ene af to industri grupper, som udvikler standarder for trådløs opladning hver for sig.

borde med trådløs 3

I Duponts tilfælde er det Power Matters Alliance (PMA), der tæller medlemmer som Samsung, HTC, Huawei, LG, Blackberry, Duracell og Starbucks.

Nogle af PMA-støtterne, f.eks. Samsung, sidder også i den konkurrerende industri gruppe, Wireless Power Consortium. Den har Qi standarden, som bl.a. Sony, Nokia og Motorola/Google støtter.

Man kan kun håbe, at de to grupper til sidst enes om en fælles standard for trådløs opladning. Det vil være til forbrugernes fordel.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 4 =

No Comments Yet.