Google blæser til kamp mod Xbox og PlayStation

2 Min læsning

Du kender Xbox, PlayStation og Nintendo. Men nu skal du lære Google Stadia at kende. En helt ny spiloplevelse, som du kan tage med dig overalt.

Google har nemlig meldt deres ankomst i spilbranchen. Klar til kamp mod Nintendo, Xbox og Nintendo. Det nye spilprojekt hedder Google Stadia.

Stadia er ikke som nogen anden spiloplevelse. Normalt bliver dine spil afviklet på en PC eller konsol koblet op til dit fjernsyn.

https://youtu.be/HikAuH40fHc

Med Stadia er det fortid. Du kan spille Stadia-spil på ALT. Uanset om det er en Chromebook, en Android-telefon, din Chromecast eller film Chrome-browser, kan du spille alle dine velkendte spil som Assassin’s Creed: Odyssey og det kommende Doom: Eternal.

Spil via YouTube

Du skal selvfølgelig stadigvæk købe dine spil, men du kan få adgang til dem, uanset hvor du er. Til formålet har Google også bygget deres helt egen controller med indbygget Google Assistant og muligheden for at streame til YouTube. Specielt YouTube kommer til at spille en stor rolle for alle, der ser spil på YouTube. Her kan du gå direkte fra en trailer på YouTube til at spille det samme spil sekunder efter. Eller hoppe ind og spille sammen med din favorit-streamer.

Rent teknisk kommer du til at opleve Stadia-spillene i fuld 4K opløsning og med 60 frames i sekundet, der sikrer en flydende oplevelse.

Erfarne spildesignere ved roret

Google kommer også til at lave deres egne spil. I spidsen for det projekt er Jade Raymond, som har skabt nogle af spilbranchens største spilserier som Assassin’s Creed, Watch Dogs og Splinter Cell.

Stadia lancerer i USA, UK og Europa i år. Google har endnu ikke oplyst pris på deres controller, eller hvad spil vil koste.

Og hvis du har en times tid, kan du se hele Googles præsentation af Stadia lige her:

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + eight =

1 Comment
  • Bjørn L
    august 15, 2019

    Det bliver virkeligt fedt at få prøvet Stadia af, og samtidig også at se, hvad konkurrenterne kommer med.
    For Sony, Microsoft og Nintendo, vil næppe finde sig i at Google tager en stor markedsandel fra dem.