Google vil købe anerkendt Spotify-rival

1 Min læsning

Af Milos Jørgensen, ungdomsreporter

Det lader til, at Google ikke kan nøjes. For få uger siden lancerede de Google Play Music i Danmark, og nu vil de også købe Spotifys rival for 82 millioner danske kroner.

© JegHedderMilos.dk
© JegHedderMilos.dk

Apple købte Beats, og nu har Google også planer om at komme frem med pengepungen.

I hvert fald hvis man skal tro New York Post. De hævder nemlig, at Google har overvejet at købe newyorker-startuppen Songza  for sølle 82 millioner kroner (Ja, sølle, for Apple købte Beats for 17 milliarder danske kroner).

Songza er en amerikansk streamingtjeneste, der ikke er tilgængelig i Danmark på nuværende tidspunkt. Dog minder det danske RadioPlay meget om Songza. Faktisk kan det præcis det samme, bortset fra, at du med RadioPlay kan høre med på de danske radiokanaler fra SBS (Dem bag Nova, The Voice osv.)

Songza er ikke en direkte trussel imod Spotify og lignede konkurrenter: Spotify har over 40 millioner aktive brugere, og Songza har 5,5 millioner per måned. Men det ændrer ikke på, at Songza flere gange har vundet anerkendte priser for sine playlister, der er ifølge firmaet selv er håndplukket af musik-eksperter. De har blandt andet også modtaget støtte fra Lady Gagas og Justin Biebers managere, og Amazon har også støttet med 21 millioner danske kroner. Da tjenesten i 2012 blev lanceret i Canada, fik den inden for få måneder mere end 1 million downloads.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × four =

No Comments Yet.