Håndholdt sommer – fem lækre spil til sommerferien

6 Min læsning

Det er varmt og rart, men nogle gange skal man også gemme sig i skyggen. Her er 5 fede spil, du kan underholde dig med imens, du tager en pause fra solen.

Letfordøjeligt action-rollespil til din iPad og iPhone

(Sacred Legends fås til iOS)

Hvis du har brug for et simpelt og ligetil action-rollespil i din ferie, så skal du kigge nærmere på Sacred Legends. Det er ikke et grandiost spil med store ambitioner, men et solidt og underholdende action-rollespil. Det kræver ikke meget at komme igang med det, og selvom det ikke har en stor strategisk dybde, så er det, som er i spillet, nok til at gøre det underholdende og tiden værd.

SAC_Screenshot_02

I spillet tager du styringen over én af flere forskellige helte, alle med hver deres unikke evner, og så skal du stoppe monstre og andet ondt fra at overtage verden. Det gør du ved at finde nyt udstyr, nye angreb og blive gradvist stærkere og stærkere til, når du skal i kamp. Og kampene i spillet foregår ved at du ved hver mission i spillet skal kæmpe mod en bølge af fjender, som kommer i små bider hen i mod dig.

Du skal så bruge dine forskellige evner, og hver af dem har en timer, som gør, at du kun kan bruge dem én gang og derefter skal vente i X antal sekunder, som varierer efter hver evne. Det skaber spillets grundlæggende strategiske niveau, hvor det handler om at sørge for, at alle dine angreb bliver brugt konstant og bruge dem i en rækkefølge, hvor du pludselig ikke kan andet end at stå stille og få tæsk af dine fjender.

Det er ikke et dybt strategisk spil, men det er lige præcis nok til at være rigtig underholdende, og kombineret med jagten på nyt udstyr, evner og guld, så er det et underholdende spil, hvis du lige skal slå ti minutter ihjel her og der i sommerferien.

 

Japansk spøgelseseventyr er fantastisk til de små

(Yo-kai Watch fås til Nintendo 3DS)

N3DS_YO-KAI_WATCH_illustration_01

Kan du huske da Pokémon var på sit allerhøjeste og styrede alt? Sådan er det i dag med Yo-Kai Watch i Japan. Spillet om at blive venner med de japanske spøgelser (gode ånder kaldet Yo-Kai) er blevet et gigantisk hit og har allerede nu flere spil i serien og en tegnefilm i bagagen i Japan. Men det er først nu, at serien er begyndt at gøre sit indtog her i den vestlige verden.

Hypen omkring Yo-Kai Watch er mere end godt begrundet. Det er et fantastisk spil, hvor du som en dreng/pige skal vandre rundt i din hjemby og lede efter Yo-Kai spøgelser, som du kan blive venner med. Men før du kan blive venner med dem skal du først besejre dem i kamp, og til det formål kan du bruge samling af Yo-Kai venner, du har i forvejen, og lade dem slås for dig.

friends-new3ds_2x

Det hele minder rigtig meget om Pokémon-serien, men Yo-Kai Watch er langt mere positivt, venligt og meget mere lettilgængeligt end Pokémon har været. Kampene mod de andre spøgelser er også langt mere aktive, og du skal trykke, gnide og pille ved touch-skærmen på din 3DS meget mere end du nogensinde har skulle i Pokémon

Hvis der er små eller mellemstore fans af Pokémon eller lignende spil i familien, så er Yo-Kai Watch et oplagt bud til et spil, der kan underholde hele sommerferien igennem og virkelig få timerne til at flyve afsted.

Hold hovedet koldt med dette sublime strategispil

(Fire Emblem: Fates fås til Nintendo 3DS)

Fire Emblem-serien er blevet kendt for dets ubarmhjertige form for strategi. Hvis en soldat på slagmarken dør, så mister du personen permanent fra din hær, hvilket betyder, at alt den energi, du har investeret i at købe udstyr og forbedre soldaten, er mistet. Seriens brutale tilgang til død har gjort det til noget helt unikt i forhold til mange andre strategispil, og med det seneste udspil i serien når konceptet helt nye højder.

CC1-noscale

For ikke alene kan dine soldater dø, deres børn kan også dø, og den borg du stille og roligt bygger igennem spillets historiedel, kan du også miste, hvis fjenden angriber. Intet er helligt i Fire Emblem: Fates, og det gør, at selv den svageste fjendtlige soldat på slagmarken bliver mødt med en dyb respekt. For en enkelt fejl kan resultere i, at du mister din yndlingsbueskytte eller -ridder (der er heldigvis også en sværhedsgrad, hvor du kan slå den funktion fra og få soldaterne tilbage efter hvert slag).

fire-emblem-fates-battle

Fire Emblem: Fates er et eminent strategispil, hvor der skal tages en masse svære beslutninger i løbet af de mange kampe mod fjenden. Historien er interessant, og hvert slag er anderledes end det forrige og tvinger dig til hele tiden at ændre strategi over for fjenden.

På nogle missioner skal du fokusere på at lede fjenden i bagholdsangreb, på andre gælder det om at spille defensivt, og på andre igen skal du gå målrettet efter bestemte fjender og satse på, at din hær ikke bliver udryddet, inden du når dit mål.

Leder du efter et dybt strategispil med en masse ting at gå igang med, så er Fire Emblem: Fate et spil der kan underholde dig hele sommeren.

Sommerens absolut mest charmerende spil til børn og voksne i alle aldre

(Kirby: Planet Robobot fås til Nintendo 3DS)

Kirby må være Nintendos absolut mest nuttede karakter, og det seneste spil i serien gør ham kun endnu mere nuttet. For det nyeste platformsspil med Kirby sender dig ind i kæmpe robotdragter, så du kan trampe på dine fjender og bruge Kirbys unikke egenskab til at sluge sine fjender og kopiere deres evner.

kirby00

Så hvis Kirby spiser en fjende med et sværd, så får Kirby selv en lille hat og et sværd, og pludselig er Kirbys angreb markant anderledes end før. Du kan også spytte fjenden ud igen, og ramme andre fjender eller fjerne forhindringer i banerne. Og selvom Kirby ser voldsomt nuttet ud, så er selve spillet ikke en nem omgang. Det er et spil, der altid er tilpas udfordrende, og det oplærer dig hele tiden i, hvordan du kan blive bedre ved at udfordre dig løbende og bygge videre på din udfordringer hele vejen igennem spillet.

Kirby: Planet Robobot er et super solidt og underholdende platformsspil, og er du træt Super Marios simplicitet så finder du et underholdende og lettilgængelig evolution af den genre med dette Kirby-spil.

Vanedannende safarispil er et hit til alle aldre

(Rodeo Stampede fås gratis til iOS og Android)

RodeoStampede

Det gælder om at holde godt og grundigt fokus på skærmen, når du spiller Rodeo Stampede. Som ejer af en flyvende Zoo skal du rejse verden rundt for at fange nye dyr til din Zoo og tjene penge på dine gæster. Dyrene fanger du ved at tage på safari og blive venner med dem. Men det gøres bedst ved, at komme ridende ind i en flok af dyr og springe op ryggen af dem, og hænger du ud længe nok på et dyr, bliver det tilføjet til din Zoo.

Så gælder det om at springe videre til det næste dyr, og så videre indtil du rammer et nyt dyr at tilføje til din Zoo. Det hele lyder simpelt nok, at springe fra dyr til dyr er også til at overskue. Men dyrene er i konstant bevægelse, og misser du at ramme det næste dyr, så slutter spillet, og du må starte forfra. Dyrene har også en tendens til at blive sure, hvis du er på deres ryg for længe, så du skal være i konstant bevægelse og springe fra dyreryg til dyreryg, alt imens du skal sørge for at undvige træer, sten og andre dyr.

rodeo_stampede

Rodeo Stampede er et supersjovt spil. Det er intenst og tager ikke mange sekunder, før det klikker inde i ens hoved, og så bliver det rigtig svært at slippe. For jagten på nye dyr er vanedannende, og når der kommer flere og flere gæster i din Zoo, så stiger lysten også til at indsamle flere dyr. Det er et spil, som er lige så sjovt at spille i fem minutter, som det er at investere en god halv time sammen med din Zoo.

Leder du efter et spil i stil med det fantastiske Crossy Road, så er her et spil af samme høje kaliber.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen + 9 =

No Comments Yet.