Hvilke jobs er mest truet af moderne teknologi?

af

Af Leif Bomberg

En ny analyse fra London viser, at tusinder af sekretærer, bogholdere og rejsebureaufolk er blevet afløst af computere og websider. Mon tallene ser tilsvarende ud i f.eks. København?

JOB TRUEDE GRAFIK ny

L

æsere, der har oplevet de seneste 30 års arbejdsmarked, vil kunne genkende, at mange klassiske jobs er forsvundet på grund af ny teknologi.

Ikke at der er noget galt i det som sådan.

Verdenshistorien har masser af eksempler på, at traditionelle arbejdsmetoder er afløst af mere smarte fremgangsmåder, når en ny opfindelse er dukket op. Tænk f.eks. på hjulet eller den industrielle revolution med f.eks. dampmaskinen.

Alligevel er det lidt tankevækkende at studere en infografik som denne fra Statista, der bl.a. har været vist i det engelske dagblad The Independent.

Her har man prøvet at sætte tal på, hvilke jobtyper i London, der har været hårdest ramt af den teknologiske udvikling siden årtusindskiftet.

På de få år har f.eks. 32.900 sekretærer mistet deres stilling i briternes hovedstad, 30.000 bogholdere oe 7.300 rejsebureau folk.

Jeg er sikker på, man kunne lave en tilsvarende kalkyle i f.eks. København. Tallene ville være lavere, men trenden den samme….

 

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *