Her er den! – den endelige version af Oculus

1 Min læsning

…og i begyndelsen af 2016 kan du købe virtual reality-headsettet i butikkerne. Oculus Rift blev købt af Facebook for 2 mia. dollars i 2014.

oculus 2
af Christina Majcher

Så er der billeder af den endelige version af virtual reality-headsettet Oculus Rift. Og endelig en officiel release-udmelding: Oculus vil kunne købes i butikkerne i starten af 2016.

Oculus Rift lanceredes på Kickstarter i slutningen af 2012 og blev en gigantisk succes med massevis af forudbestillinger og en følgende indsamling af over 2,4 millioner dollars.

Sådan her så Oculus ud, da jeg prøvede den første version af headsettet i 2013. Siden kom Developer Kit v. 2 – og senest Crystal Cove-prototypen.

I marts 2014 fik Oculus endnu et gigantisk økonomisk løft, da Facebook købte Oculus Rift for 2 milliarder dollars (det kan du læse min artikel om her: Facebook køber Oculus Rift).

I modsætning til senere lancerede virtual reality-headsets som Sonys Morpheus og det nyligst lancerede HTC Vive  fra Valve, har selvstændige spiludviklere kunnet købe og arbejde med Oculus Rift-headsettet, siden det første udvikler-kit blev sendt ud i 2012. Der er altså langt flere, der allerede har haft Oculus i hænderne, hvilket kan vise sig at være en fordel, når de skal ud og kæmpe om forbrugernes gunst.

Releasedatoen for Vive er blevet sat til et tidspunkt i 2015, og Morpheus i begyndelsen af 2016. Og nu altså også Oculus.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + eighteen =

No Comments Yet.