HI-FI ER DØD MEN LIBRATONE LANCERER HVAD DE KALDER MUSIKKENS REDNING

3 Min læsning

Af Kristina Blenker

Er der en ting jeg bestemt ikke vil gå på kompromis med, så er det god lyd! Det første jeg gør om morgen er at tænde for musikken, og det er sjovt nok også det sidste, jeg slukker for, inden jeg hopper under dynen. Derfor sagde jeg selvfølgelig også ja tak til at repræsentere Elektronista, da danske Libratone inviterede til pressemøde i København.

I ly for regnen blev vi budt velkommen med kaffe og kage i lækre lokaler ejet af Rundetårn, hvor man diskret havde placeret de stilfulde Libratone højttalere “Lounge” og “Live”.

Selvom Libratone’s højttalere henvender sig til Apple-brugere, eller andre der bruger iTunes som deres musikbibliotek, var jeg alligevel spændt på at blive introduceret for deres nye familiemedlem i Airplay højttaler-serie.

Med den lidt grove påstand om at Hi-Fi er død, mener Libratone de har knækket koden til, hvordan du som en del af audio-revolutionen, der sætter musikken fri!

Efter en kort intro om Libratone’s Airplay-serie, blev sløret bogstaveligtalt løftet for højtalerseriens nye kompakte lillebror, nemlig Libratone Zipp. Der eftersigende skulle være verdens første højttaler med Airplay, der kan streame musik trådløst, helt uden WiFi tilslutning. Hvor Libratone’s højttalere tidligere har givet brugeren fuldt udbytte af musikken i hjemmet, enten via den store aflange “Lounge”, eller via med den flytbare “Live”, kan sidste skud på stammen; den super lækre Zipp spille din musik alle vegne, både inde og ude.

Zipp måler 26cm i højden, 12,2cm i omkreds, vejer knap 2kg og er skabt ud fra tanken om det minimalistiske og tidløse design, der kan matche alle moderne hjem. Men hvad er det så lige den lille uldne cylinder-formede højttaler kan? Da den ikke har nogen bagside, giver den intet mindre end 360graders lydoplevelser.

Ligegyldigt hvor du er placeret i forhold til højttaleren, får du den samme lyd, fordi Zipp er baseret på Fullroom teknologi.Så dagene med fester, hvor bassen pumper i baggrunden, er forbi! Med Zipp er musikken i centrum, ligegyldig hvor du er og hvor du tager højttaleren med hen. I forbindelse med lanceringen af Zipp kommer Libratone med deres helt egen app, hvor du blandt andet kan tilpasse højtalerens lyd, alt efter hvilken type musik, du lytter til.

Til forskel fra Libratone’s andre højttalere kommer lillebror Zipp i et specielt designede aftagelige cover, der er støv-, vand- og skidt-afvisende. Zipps cover kommer i 8 klare farver her i blandt; Salty-Grey, Passion-Pink og ikke mindst den super flotte Petrol-Blue, så du kan skifte cover alt efter humør og stil. Som du nok allerede har gættet, har den transportable højttaler sit navn fra det engelske ord: Zipper. Eftersom coveret lynes af, Zipp også udstyret med et håndtag i sort læder, der kan skubbes ned, så det dækker højttalerens funktions-knapper.

Den transportable højttaler er, som Lounge og Live primært henvendt til Apple-brugere, men da der bliver spurgt ind til muligt brug fra en android-enhed, viser det sig, at der via en bestemt app også er adgang til Zipp højtaleren! Så er det jo, jeg bliver varm om mit lille android-hjerte, for hvis jeg ikke allerede var positivt stemt overfor Zipp, så blev jeg det i hvert fald nu! Så lad os håbe Libratone sender en Zipp til test på Elektronista, så det mysterium kan blive opklaret.

Libratone Zipp kommer foreløbigt i farverne Salty-grey og Raspberry-red i Apple Store og Apple Online fra oktober i år til 2.995kr.

Men er du vild med farver, kommer Zipp også i 2 forskellige ”3-pack color boxs” – med navnene ”Classic Color Collection” eller ”Funky Color Collection” til 3.395kr, der også vil blive forhandlet i Apple butikker, Apple Online og et bredt udvalg af andre forhandlere. Og kan du slet ikke få nok af de fede farvede covers til din Zipp højttaler, vil det også være muligt at købe Zipp-covers enkeltvis til 399kr.

Vil du stifte bekendskab med Libratone’s transportable højttaler Zipp eller de andre produkter, kan du læse mere på Libratone

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =

1 Comment
  • Bobby
    marts 4, 2014

    Det lyder som billig lyd til dyre penge = boss som også kan lave lyd efter rummet. Sådan en kvalitet må ikke koster over 500 kr. pr. højtaler.