Hop med på LP-bølgen – for små penge

2 Min læsning

LP’er og pladespillere er super retro-hot, og det behøver ikke at koste dig en formue at hoppe med på bølgen.

I de seneste år har LP’en og pladespilleren for alvor fået en revival, og mange af os har været på loftet for at hente vores gamle grammofoner og pladesamlinger frem fra de støvede gemmer. En række kunstnere er tilmed gået retro og får i dag deres musik udgivet på vinyl. Har du ikke en pladespiller stående, eller har du ikke råd til at investere i en ny, så er der masser af brugte til salg. Det behøver ikke være dyrt, selvom pris og kvalitet som med så meget andet følges ad.

pladespiller

Når du køber en brugt pladespiller, er der en række ting, du som minimum skal være opmærksom på, bl.a.:

-Pickuppen skal være intakt

-Armen, som holder pickuppen skal være uden slør

-Du skal anskaffe dig en RIAA-forstærker (som sætter lyd til pladespiller). Nogle pladespillere fås også med indbygget RIAA

Før du kan komme rigtigt i gang, skal du naturligvis have skaffet dig en ordentlig bunke LP’er. Brugte LP’er fås i alle prisklasser og sælges for ned til under en krone stykket. Der er også folk, der bare skal af med deres gamle pladesamling og tilbyder, at man kan komme og afhente den ganske gratis. Gå på opdagelse på nettet eller i en genbrugspladebutik. Det er en hyggelig walk down memory lane at bladre de mange plader igennem – og du (gen)finder helt sikkert noget, du vil elske at have i den egen samling. Brugte LP’er eller en pladespiller er desuden en super sjov og personlig gaveidé.

I samarbejde med DBA Guide

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.