Hun har lige tjent en halv millard. Men hvem er Endomondos Mette Lykke?

2 Min læsning

Mette Lykke er medstifter og CEO hos Endomondo – en af verdens mest populære løbe-apps. Den her uge blev Mettes hjertebarn solgt til det amerikanske Under Armour for 575 mio. kroner. Men hvem er kvinden bag app-succes’en? Elektronista talte med Mette Lykke. Læs det fulde interview i Elektronista Mag 1.1.  (også til Android)

Eventyret om Endomondo starter i 2008 hvor McKinsey kollegaerne Christian Birk, Mette Lykke Kjeldsen og Jakob Jønck beslutter sig for at at blive iværksættere. Målet var at ændre de måde vi dyrker sport på. Resultatet blev app’en Endomondo som tracker løb og andre sportsgrene, så brugeren kan følge egne fremskridt og konkurrere mod vennerne. Nu 8 år senere er app’en og de 25 mio brugere blevet solgt.

Foto:Elektronista Media
Endomondo CEO og Founder Mette Lykke Foto:Elektronista Media

Hvorfor tror du Endomondo er blevet så populær?

Vi fokuserer meget på det sociale lag. Man kan se, hvordan vennerne har trænet eller sende dem en opmuntrende kommentar. Der er en indbygget motivering til træningen, når man er en del af et netværk. Og så hjælper vi også med rådgivning og træningsprogrammer som f.eks. Couch to 5K, der er blevet et rigtig godt begynderprogram

Hvordan oplever I brugernes begejstring for app’en?

Vi har nogle virkelig inkarnerede brugere, som lever og ånder for Endomondo. En franskmand delte en af sine workouts med os på Facebook. Han havde løbet omkring 40 km i Paris’ gader, så ruten dannede et næsten perfekt Endomondo ”E”, som det vi har i vores logo. Det var altså lidt af en præstation – og meget populært i vores community.

Forstår folk hvad dit arbejde går ud på?

Ja jeg oplever at kendskabet til Endomondo er ret stort. Når jeg er ude og møder folk og fortæller dem om hvad jeg laver, ender de tit med at sige. ”Nååå sådan lidt som Endomondo” og så svarer jeg ”Nej ikke ligesom Endomondo- det ER Endomodo. De kender os, men de tror det er en amerikansk tjeneste. Det synes jeg, er ret sjovt.

Mette-Lykke-Endomondo

 

Hvad kan du godt lide ved dit job?

Der er mange historier omkring Endomondo, og når man hører, hvordan folk f.eks. virkelig har tabt sig eller er blevet genoptrænet efter sygdom, så synes jeg det er meget motiverende

Hvad betyder teknologi for dig i din hverdag?

Jeg arbejder med teknologi hver eneste dag, og det er fantastisk, hvor hurtigt udviklingen går, og hvordan mange ting bliver nemmere hele tiden.

Var teknologi en del af din barndom?

Mit første teknologiske minde er fra 90’erne, hvor min tvillingebror og jeg spillede Bubble Bobble på hans Commodore 64. Vi var 10-11 år gamle og sad på gulvtæppet og spillede. Jeg holdte dog hurtigt op, da min bror var meget bedre end mig.

Læs det fulde interview i Elektronista Mag 1.1. (også til Android)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 1 =

1 Comment
  • Jon
    februar 5, 2015

    Nu har Mette nok ikke lige TJENT en halv milliard, altså forstået som de fleste vil forstå den sætning. Hvis man antager at hun har startet med 33%, og været igennem de almindelige valueringer og cuts som Seed Capital (deres hovedinvestor) tager, så er mit gæt (kun estimat!) at hun sidder tilbage med 5-10% af firmaet. Altså har hun nok tjent 25-50 mio. kr. – før skat.
    Under Armour har i samme omgang også købt MyFitnessPal for næsten 3 mia. kr. Tillykke uanset hvad, det er så fedt gået!