Hvad er et DM-slide og et half-night stand? Her er den ultimative digitale datingordbog

3 Min læsning

Hvordan viser man digitalt, at man er interesseret med værdigheden i behold? Hvad betyder “slide into my DMs”? Og hvornår bliver man “benchet?”. I Elektronista podcast #358 –“Sådan dater og dumper du digitalt” havde Christiane Vejlø besøg af radiovært Sandie Westh, debattør og tidligere presserådiver Bjarke Charlie og vært på Pornopodcasten Liva Manghezi til komplet guide i digital datingordbog. Her er alle definitionerne på datingslang i programmet, som du skal kende i 2019!

Digital datingslang anno 2019

Benching
At blive sat på bænken i dating-forstand minder meget om dets oprindelige, sportslige betydning. At ‘benche’ nogen er, når man ikke helt vil binde sig til at man dater dem eksklusivt, men man vil heller ikke rigtig af med dem – så man holder dem hen i en slags venteposition

DTR = Defining the relationship
DTR er når man når til det punkt i en datingsituation, hvor man skal definere hvad man egentlig er: “Dater vi andre end hinanden? Er vi kæreste? Ses vi bare ud på de sene nattetimer”.

Slide into my DMs
DM står for Direct Messages og referer til beskedfunktionen på Instagram. Når man laver et såkaldt “DM-slide”, så skriver man til nogen i deres direkte indbakke på Instagram i håbet om at flirte lidt.

DTF = Down To Fuck
Man kan ikke sige det mere sort på hvidt, end som det står der: DTF betyder Down To Fuck og er en betegnelse, der bruges særligt digital til at betegne det om man er interesseret i at have sex. Begrebet kan fx bruges som spørgsmål over beskeder: “Er du Dtf?”

Tinstagramming
Begrebet Tinstagramming betyder, at man bruger sin Instagram til at data, som man ellers måske ville gøre det på en dating-app som Tinder. Altså rykker datinglivet sig fra en decideret dating-app over i et socialt medie, der bruges til flere forskellige ting. Læs også Slide into my DMs og Deep Liking.

Orbiting
Begrebet orbiting dækker over den relation, man kan have til et menneske, man har datet(og blev færdig med at date) for lang tid siden, men som stadig ligesom cirkulerer lidt derude i den digitale atmosfære. Så kommer der lige et enkelt like i ny og næ, eller der dukker måske pludselig et sommerferiebillede op fra ferien med hans nye kæreste.

Catfishing
Catfishing er når man skriver med nogen digitalt og udgiver sig for at være en anden end den, man egentlig er. Der findes mange eksempler på decideret ondskabsfuld catfishing, hvor en bruger uvidende har forelsket sig i en person digitalt, der så viser sig blot at ville indhente private oplysninger eller på anden vis udnytte den sårbarhed, personen har udvist.

Kittenfishing
En light version af at catfishe. Man udgiver sig ikke direkte for at være en anden, end man er, man man overdriver måske redigeringen af sine billeder på sociale medier og gør sig selv tyndere og markant flottere.

Cuffing season
Ligesom et normalt kalenderår har datinglivet faktisk også sæsoner, der er forbundet med en særlig måde at omgås hinanden på. Cuffing season er når sommeren er ved at slutte, og alle bare prøver at finde én at krybe ind under dynen og væk fra efterårskulden med.

Deep liking
At deep-like nogen, betyder at man scroller tilbage i tiden og liker deres gamle billeder. At deep-like nogen kan bruges til at vise dem, at man er interesseret: Hvis man fx gerne vil chatte en person op, kan man finde dem på Instagram, scroller et godt stykke tilbage i tiden og like to-tre selfies. På den måde viser man, at man er interesseret og har brugt energi på at scrolle tilbage i deres feed. Men pas på! Der er en hårfin grænse mellem deepliking og stalking, så du skal være omhyggelig med ikke at like for mange billeder eller scrolle meget langt tilbage i tiden.

Lyt til podcast #358 – “Sådan dater og dumper du digitalt”

I programmet kan du høre Sandie Westh, Bjarke Charlie og Liva Manghezis forklaringer og real-life oplevelser med begreberne!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.