CHRISTIANE VEJLØ

Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø haft særlig fokus på teknologi trends, adfærd, indhold og etiske problemstillinger i det digitale rum. Samme temaer står på programmet, når hun rådgiver regeringen, dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland taler om den digitale fremtid og dens konsekvenser.

Christiane Vejlø er engageret som rådgiver og investor i early stage start ups, og hun er aktiv i forskellige advisory boards, bestyrelser og udvalg. Medlem af dataetisk råd, medlem af Dansk Erhvervs Tiger fremtidsråd, tidl. formand for regeringens arbejdsgruppe for dataetik, tidl. medlem af regeringens Disruptionråd, bestyrelsesmedlem i CBS Executive, bestyrelsesmedlem i Copenhagen Operafestival. 

Følg Christiane på LinkedIn Twitter eller instagram.

Elektronista Media

Siden stiftelsen i 2009 har Christiane fungeret som direktør for Elektronista Media. Virksomheden yder strategisk rådgivning i ind- og udland, trendsessions indenfor teknologiske og nye medietrends, og så producerer Elektronista Media digitalt indhold i form af lyd, video og tekst om teknologiudvikling, dataetik og digitale trends til en række platforme og kunder.

Vejlø bliver brugt som kommentator og ekspert på digitale trends og fremtidens teknologi nationale og internationale medier.

Vejlø er vært på den populære teknologipodcast Elektronista og er at finde i Kraks Blå Bog. 

 

Metode

Christiane har en cand. Mag i Medievidenskab og Religionsvidenskab og trækker i sit arbejde på teori og metode fra de sociologiske, filosofiske, etnografiske og medievidenskabelige fag.

Med sit fokus på teknologi og digitale tjenester arbejder Christiane Vejlø benhårdt på at flytte fokus fra hardware til mennesker og til den digitale kultur og adfærd som teknologien er med til at skabe. Den vision afspejles i hele Elektronista universet. 

Erhvervsliv

Christiane Vejlø startede sin karriere som indholdsproducent i den private del af tv- og mediebranchen. Hun flyttede hurtigt over til strategisk kommunikationsarbejde. I telebranchen var hun en årrække kommunikationschef i et fiberbredbåndsselskab og blandt andet med til at udvikle konceptet “Fremtidens Bolig” og introducere streaming længe før nogen talte om Netflix og IoT. Vejlø stod herefter i en årrække i front som Head of Content og senere Nordic Head of Innovation hos teleselskabet 3. Her var hun bl.a. med til at introducere danskerne for en række nye apps som mobil tv, musik streaming, nyheder og gaming (før iPhone). 

I 2009 startede Vejlø egen virksomhed.

Digital ansvarlighed

Christiane har gennem sit arbejde altid haft fokus på samspillet mellem den digitale udvikling, og de mennesker der lever med konsekvenserne af den. Med en antropologisk tilgang til digitale fænomener ligger opmærksomheden især på kulturen og etikken. 

Christiane kæmper for øget opmærksomhed på ansvarlig teknologiudvikling og dataetik. Blandt andet i dataetisk råd og gennem andre pro bono aktiviteter . 

Kvinder i tech

Christiane har gennem sine år i IT branchen kæmpet for større fokus på kvinder i IT, for at højne unge pigers interesse for IT fag, for at få mere IT i de små klasser i skolerne og for at nedbryde fordomme om kvinders manglende interesse for teknologi.  

Christiane har gennem de seneste 20 år blogget om digitale tendenser og menneskers forhold til teknologi. Hun blogger nu primært på Elektronista.dk, Et univers som på tværs af platforme har godt 85.000 følgere. 

Uddannelse i ind- og udland

Christiane er uddannet Cand. Mag ved Aarhus Universitet, Københavns Universitet og University of Montana, hvor hun har studeret medievidenskab, tv- og filmteori samt religionsvidenskab med fokus på nyreligiøse bevægelser. Christianes speciale om unges sociale liv på nettet landede på forsiden af Berlingske Tidende med forskning, der pegede på at skræmmehistorier om internetbrug havde svag evidens, men at internettet spillede en rolle i de unges kompetenceudvikling.

Råd og bestyrelser

Medlem er Dansk Erhvervs Tigerråd (2021-)

Medlem af Sundhedsministeriets og Digitaliseringsstyrelsens Advisory board til coronaapp (2020-)

Medlem af dataetisk råd (2019-)

Medlem i Innovations Fondens Innobooster og Innofounder paneler

Formand for Regeringens ekspertgruppe om dataetik

Medlem i Statsministerens Disruptionråd

Medlem af Erhvervsministeriets Disruption taskforce

Jurymedlem Prix Radio 2018

Bestyrelsesmedlem Copenhagen Opera Festival

Bestyrelsesmedlem i CBS Executive 2015

Top 100 indflydelsesrige kvinder fra kultur- og medieverdenen 2018

Optaget i Blå Bog 2015

Vinder af Blogprisen 2015

Vært Danish Digital Awards 2015

Medlem af Kulturministerens public service udvalg 2015-2017

Jurymedlem TVprisen i kategorien Bedste TV på flere medier 2014

Jurymedlem Internet Pioneer Awards 2014

I innovationsgruppe for Nordisk Innovation (indkaldt af Minister Manu Sareen) 2014

Nomineret til DONA award 2013

Bland Femina’s 100 Guldkvinder 2013

I dialoggruppen for Erhvervs og vækstministerens vækstteam for IKT og digital vækst 2013

Jurymedlem Mad&Medier prisen (sociale medier) 2013

Nomineret European Podcast Award 2013

Nomineret Europes Top 10 Youth Marketing Minds 2012

Vært Ehandelsprisen 2012

Advisory Board Member GigaContent 2011

Forfatter til e-bogen “Når kvinder bruger teknologi- fra nødvendigt og besværligt til sjovt og uundværligt” 2011

Jurymedlem Mobil Awards 2011 og 2012

Forfatter til e-bogen “Elektronista eller Elektro-not, Kvinder, Teknologi og Trends” 2010

Medlem af Giga Contents Advisory Board

Jurymedlem i Mediernes Internetpris 2010

Jurymedlem i Danish App Awards 2011

Tænketanksmedlem om Fremtiden for Dansk Musik (digitalt og eksport) 2010

17 Svar