Hvem opfandt Apple?

2 Min læsning

Google er vor tids orakel. Der vi finder svar på ALT! Elektronista ser nærmere på det, I spørger allermest om og giver jer svar i en serie baseret på de mest googlede spørgsmål i Danmark – især inden for tech. Denne gang “Hvem opfandt Apple?”. 

Apple er verdens suverænt mest værdifulde brand og er hestelængder foran både Google, Coca Cola og Microsoft. Apple er firmaet bag gadgets som Mac-computeren, iPad og naturligvis iPhone, IT-firmaets største sællert nogensinde. Det verdensberømte firma med det ligeså berømte æble-logo har om nogen gjort teknologi lækkert og nemt at bruge og har netop revolutioneret tech-branchen ved at sætte brugervenlighed og design i centrum. Men hvem opfandt egentlig Apple?

Apple blev grundlagt i 1976 i Californien og hed indtil 2007 Apple computers. De skarpe hjerner bag det innovative IT-firma er elektronikhackeren Steve Wozniak (forlod Apple i 1985), Ronald Wayne (solgte sin andel i 1976 for 800 USD) og ikke mindst Steve Jobs (1955-2011), der i dag har nærmest mytologisk status. Steve var tilknyttet Apple fra 1976-1986 og igen fra 1997 til sin død i 2011.

Vil du vide mere om Steve Jobs og Apple, kan vi anbefale Walter Isacsons biografi fra 2011 om den visionære ener. Filmene Jobs (2013) og Steve Jobs (2015) giver også et rigtig fint billede af historien om Apple og personerne bag.

Bonusinfo: I 2007 sluttede en 25-årig lang strid mellem Apple og The Beatles. The Beatles stiftede i 1968 pladeselskabet Apple Corps, og striden handlede om, hvem der har rettighederne til at bruge navnet Apple og det tilhørende æble-logo til at sælge musik. I 2007 blev parterne enige om en løsning, der med undtagelse af enkelte varemærker, gav Apple fuld rettighed til at bruge navn og logo.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 19 =

No Comments Yet.