HVORFOR ER ANDROID SÅ SØD?

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Se guiden over Androids sødeste desserter og bliv lidt klogere mens du savler.

Hvis designet er kroppen og hardwaren er hjernen, så er styresystemet inde i din telefon (eller computer eller tablet) dens personlighed. Det som gør telefonen unik og som skaber den oplevelse du har, når du bruger telefonens funktionaliteter. Android er et åbent styresystem, som bruges af rigtige mange mobilproducenter. Fra HTC til Samsung, LG og Sony Ericsson. Den enkelte producent vil ofte lægge sit personlige præg på overfladen af systemet, men grundpersonligheden er den samme.

For at følge med udviklingen bliver et styresystem jævnligt opgraderet med nye features og renset for “bugs” (fejl). Typisk får de forskellige versioner af styresystemer kedelige og tekniske navne, men ikke hos Android. Hver ny opdatering får et lækkert dessertnavn og så er listen i alfabetisk rækkefølge, så det er næsten umuligt ikke at huske alle Androids opdateringer. Slik og teknik på én gang! What’s not to like?? Her er et appetitvækkende overblik.

CUPCAKE

Cupcake blev lanceret i april 2009. Der kom bl.a. video til kameraet, mulighed for upload af video til Youtube og en copy paste feature til browseren.

DONUT

Donut blev lanceret i september 2009. Søgefunktionen inkluderede nu bookmarks, historien, kontakter og web. En updatering af Android Market. Forbedring af navigationssystemet.

ECLAIR

Eclair kom i 3 versioner (2.0 okt 2009, 2.01 dec 2009 og 2.1 jan 2010) og havde blandt andet ny webbrowser, ny brugergrænseflade, ny kameraapp, stemmekontrol, 5 hjemmeskærme, en vejrapp samt bedre email og telefonbog.

FROYO

Froyo (maj 2010) står for frozen yogurt og denne version kom med bedre hastigheder, muligheden for at bruge telefonen som wifi og så understøttede den flash (hvilket f.eks. ikke iPhone gør)

GINGERBREAD

Gingerbread (dec 2010) fik bedre brugergrænseflade, forbedringer i keyboardet og en understøttelse af NFC (Near Field Communication som bl.a. vil give mulighed for at bruge mobilen som betalingsmiddel)

HONEYCOMB

Honeycomb (findes i versionerne 3.0 feb 2011, 3.1 maj 2011 og 3.2 juli 2011) er Android til tablets. Der er nyt interface og mulighed for multicore processorer (kraftigere maskiner) samt stærkere grafik. Den første tablet med Honeycomb var Motorola Zoom lanceret i februar 2011.

ICECREAM SANDWICH

Icecream Sandwich er endnu ikke lanceret men forventes at gå i luften i oktober 2011. Det bliver en kombination af Gingerbread og Honeycomb. Det vil også sige, at det samme styresystem kan bruges på både tablets og mobiltelefoner. Features ved vi endnu ikke så meget om.

Hvis du undrer dig over, at der ikke er nogen Applepie og BananaSplit, så er det fordi Android først kom på den gode dessertidé efter de første 3 versioner som ganske klassisk hed “Beta, “1.0” og “1.5”.

Hvad er dit bud på det næste Android navn? Vi skyder på Jello!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 11 =

4 Comments
 • Lotte
  august 11, 2011

  Jeg skyder på marshmallow eller chocolatechipcookie.

  • christiane
   august 11, 2011

   men men men Lotte- alfabetisk rækkefølge jo :-) Marshmellow kan jo blive en lækker fremtidig opdatering, men chocolate-løbet er vist kørt :-)
   Christiane

 • Linda
  august 12, 2011

  Jellybean selvfølgelig! Hvis ikke det er ophavsbeskyttet :)

  • christiane
   august 12, 2011

   Uhh det er så godt set! Jellybean er næppe beskyttet. Det er Jello dog nok.