Hvorfor bliver hun ikke gravid? – denne app tester sædkvaliteten

1 Min læsning

Fertilitet er en følsom ting, for hvorfor er det nu hun ikke bliver gravid? Der har længe været meget stor fokus på kvinders fertilitet, men der skal jo som bekendt to til tango, og hos nogle mænd er der udfordringer med de små svømmere. Faktisk hos helt op til 40% af de par, der kæmper med graviditet er udfordringen på mandens side. En dansk app arbejder på at gøre nemme, hjemmestests tilgængelige for alle.

1 ud af 5 par har svært ved at blive gravide. Men hjælpen kan måske findes i en app. Virksomheden ExSeed har udviklet et DIY starter kit, som er nemt at betjene fra privaten. Når du tester skal du lægge en lille sædprøve på et stykke flat glas, indsætte glasset i et særligt testdevice som indeholder et meget kraftfuld mikroskop. Så holder du din smartphone med app’en åben over linsen og får med det samme en komplet analyse af den sæd, der bliver testet. Når du kender kvaliteten af sæden kommer app’en også med gode tips til hvordan sædkvaliteten kan forbedres. Den dårlige sædkvalitet kan nemlig ofte forbedres med vitamintilskud, motion, mindre alkohol, rygestop eller andre livsstilsændringer. App’en tilbyder yderligere kontakt med fertilitetseksperter. Du kan forbestille ExSeed og være en af de første der får produktet når det rammer markedet. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + two =

3 Comments
 • Martin
  oktober 16, 2018

  Bestemt et meget spænende projekt de har gang i. Hvor godt det kommer til at virke i praksis må tiden vise, men med et masseproduceret test-device, kunne jeg forestille mig at der var en hvis fejlmargin, hvilket der ikke er plads til på sådan et marked. Kan være at de har løst dette, så glæder mig besetemt til at høre mere :-)

 • Morten
  oktober 19, 2018

  Hej Martin, mange tak for din kommentar!

  ExSeed bliver udviklet med en meget høj kvalitetsstandard for øje, og produktet (både det fysiske device og softwaren) er i gang med at blive certificeret som et ”Medical Device” i henhold til EUs regulativer.

  Selve analyse-delen og algoritmen som der gøres brug af er den samme teknologi som professionelle laboratorier også bruger, nemlig CASA (computer assisted semen analysis), hvor WHOs standarder for sædanalyse følges. Vi er har derfor stor tiltro til at brugeren får et retvisende resultat, som også eksempelvis læger vil kunne bruge i deres behandling af infertilitet.

  Endvidere kommer produktet med slides til gentagne tests, så der kan tages højde for den naturlige variation der forekommer i sædkvaliteten.

  Mvh, Morten – ExSeed

 • Camilla
  september 18, 2020

  Jeg faldt lige over tråden her. Til trods for at den er fra ’18 er den jo fortsat højaktuel. Det er ikke mange dage siden medierne igen bragte historien om holdningerne til måden man i dag hjælper med fertilitetsbehandling herhjemme i Danmark. Hjemmetest kan måske få nogen ud af busken og få en idé om hvor de skal starte.