Innovation – Sådan får du den geniale idé – podcast #178

2 Min læsning

Lyt til ugens podcast på Radio24syvs hjemmeside eller abonner i din yndlingspodcastapp.

Hvis jeg gerne vil have et godt tip til en restaurant i Berlin eller en film på Netflix, så spørger jeg ofte mine venner på Facebook. Chancen for, at min smag er sammenfaldende med deres, er meget stor og succesraten´, når jeg søger viden og hjælp, er derfor betydelig. Men det betyder jo sådan set også, at jeg på mange måder ender med at lave og se det samme som folk omkring mig. Det bekymrer mig faktisk også lidt. For hvornår sker der egentlig så noget nyt? Noget uventet? Hvornår møder jeg noget eller nogen, der udfordrer mit verdenssyn? For jeg ved nemlig godt, at det netop er i modsætninger, krydsfelter og det uventede, at de gode idéer opstår. Og jeg bliver rigtig inspireret, når mennesker overrasker, og jeg støder på ting, jeg ikke havde forventet.

Forskellighed er også godt for business. Det handler om innovation. Tænk på de virksomheder som dør, når de har nok i sig selv og helst vil bevare det eksisterende. Tænk på Nokia, tænk på Kodak, tænk på Blockbuster. Og tænk så på, at de virksomheder, som får succes, er dem der tør forstyrre det eksisterende. Som Uber, som Airbnb, som Apple, som Tesla. Ugens Elektronista podcast handler om innovation og gæst er ph.D og ekstern CBS lektor i innovationsledelse Susanne Justesen. 

Shownotes

Susanne Justesen Innoversity Academy

Gratis onlinekurser fra topuniversiteter Coursera, OpenX

Artikel- Sandheden om innovation

Eli Pariser TED talk om filterboblen

Artikel- Idéer som fører til gennembrud

Diversitet i teknologibranchen

Hello Ruby- Børnebog om programmering

Brochure til forældre om deres børn på nettet

Ugens app- Stuble upon Bliv inspireret!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 1 =

3 Comments