Kald på køleskabet – og det kommer trillende

2 Min læsning

Japanske Panasonic har givet det mobile køkken en hel ny dimension. Firmaets nye Movable Fridge arbejder nemlig med Amazons Alexa-assistent og kommer til dig i sofaen, når du ikke selv gider rejse dig.

Der var engang, hvor elektronisk udstyr i hjemmet bare gjorde sit arbejde – spillede musik, viste tv, kølede vores madvarer osv.

I dag fører vi samtaler med højttalere, går på internet via tv-skærmen, kontrollerer køleskab og komfur via en app eller vågner op med larmen fra et vækkeur, der også fungerer om en digital personlig assistent.

Japanske Panasonic går nu et skridt videre med sit nye køleskab. Det reagerer nemlig på, at man kalder på det. Så kommer køleskabet helt af sig selv kørende hen til spisebordet eller ind til sofaen, hvor man er kommet i bekneb for flere kolde øl og sodavand eller bare trænger til en hurtig sandwich.

Kald på Panasonics nye køleskab, og det vil komme kørende med forfriskninger til sin ejer i sofaen.

Panasonics Movable Fridge fungerer både med Amazons Alexa og Microsofts Cortana-assistenter. Det vil sige, at man bruger en højttaler med indbyggede mikrofoner til at styre begivenhederne over hjemmets ”internet of things.”

Køleskabet har indbyggede elmotorer og små hjul, så det kan bevæge sig rundt i boligen. Et antal sensorer sørger for, at det sker uden at kollidere med møbler undervejs. Lidt som en robotstøvsuger i XXL størrelse.

Og igen med inspiration fra moderne gulvrensere: Køleskabet returnerer automatisk til sin plads under køkkenbordet, når dets batteri er ved at løbe tør. Her sidder en trådløs oplader, der sikrer, at køleskabets indhold kan holdes koldt ved hjælp af frisk strøm fra elnettet.

https://www.youtube.com/watch?v=A7f5GLeJzEg

Panasonic har ikke afsløret mange detaljer om sit robotkøleskab, som firmaet også kalder en Sake cooler – en køler til den japanske risvin, som man da ellers normalt drikker varm. Anyway – nyheden blev vist som fungerende prototype på den netop overståede IFA 2017-udstilling i Berlin.

Det næste bliver vel, at komfuret også kommer kørende, så man kan tage sine nystegte frikadeller lige fra panden, mens man sidder og ser TVAvisen i stuen eller arbejder ved sit skrivebord. Eller at mikrobølgeovnen kommer flyvende som en dronehelikopter med frisk poppede popcorn eller opvarmet convenience-middagsretter.

Begge dele kan sagtens lade sig gøre rent teknisk, og grundlaget leveres af personlige assistenter som Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana, Apple Siri eller Samsung Bixby….

 

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − nine =

1 Comment
  • John Beltran
    november 27, 2017

    Er måske ikke særligt godt for ens helbred hvis man bare kan kalde på køleskabet og ikke behøver at rejse sig op mere for at hente kølevarer. Bliver det næste toilettet der kommer hen til sofaen?? Spændende teknologi ihvertfald!